Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Er zijn 8 soorten tepels in de wereld

'Er bestaan zeven soorten borsten', werd er eerder al gezegd. Nu werd bekend gemaakt dat er acht soorten tepels bestaan. Je zou denken 'als de tepels verschillen, verschillen de borsten ook'. We duiken erin.

Dat er maar zeven soorten borsten bestaan en wel acht soorten tepels heeft ermee te maken dat er eerder alleen naar de vorm van de borst werd gekeken en nu puur en alleen naar het soort tepel. Klinkt logisch, en toch had het een kleine toelichting nodig om verwarring te voorkomen.

Tepels veranderen een paar keer per leven. Denk aan toen je nog een peuter was en prima alleen in je bikinibroekje over het strand stuiterde, aan de puberteit en als je kinderen krijgt is ook zo'n moment waarop je tepels veranderen. In je volwassen leven heb je een paar soorten tepels die allemaal even normaal en gezond zijn. Ze zijn alleen wel verschillend van elkaar.


1. Uitstekende tepels
Uitstekende tepels zien er zo uit. De puntjes steken recht vooruit en komen een paar millimeter boven de borst uit.


2. Platte tepel
Als je een platte tepel hebt komt hij niet tot nauwelijks buiten de borst uit. Hij kan hooguit iets uitsteken wanneer hij gestimuleerd wordt.


3. Opgezwollen
Bij een gezwollen tepel komt de hele tepel een beetje boven de rest van de borst uit. De tepel is zacht en wordt hard bij stimulatie en kou.


4. Binnenstebuiten
Er bestaan ook tepels die naar binnen staan in plaats van naar buiten steken. Doordat ze naar binnen staan is het puntje van de tepel niet zichtbaar.


5. Knipogende tepel
Je hebt tepels die uitsteken, je hebt tepels die naar binnen staan en je hebt een combinatie hiervan: de ene tepel staat dan naar binnen en de andere tepel staat naar buiten. Het lijkt dan net alsof de tepels naar je knipogen.


6. Hobbelige tepels
Sommige borsten hebben kleine bobbeltjes om de tepels. In Principe niks om bang voor te zijn, tenzij het ineens veranderd. Soms lijken het zelfs net kleine puistjes rondom te tepel.


7. Harige tepels
Die herken je meteen. Deze tepels zijn voorzien van een mini wintervachtje. Haren steken uit de tepel. Dit kan komen door bijvoorbeeld hormonale verandering. Sommige vrouwen krijgen het ineens als ze aan de pil beginnen door het testosterongehalte.


8. De extra tepel
Veel vrouwen hebben een extra tepel. Dit kan eruitzien als een platte moedervlek of juist een klein, opstaand hoppeltje. Dat blijkt helemaal niet raar te zijn.

Bron, bron, bron