19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Met de nieuwe live-action Beauty and the Beast onderweg, zijn wij waarschijnlijk niet de enige die de neiging kregen om de originele versie terug te kijken. En laten we eerlijk zijn, Belle en het Beest is toch altijd wel een beetje onze favoriet geweest. In onze vroege jaren werd de videoband al grijsgedraaid en daarna gingen we feilloos over op de DVD. Hier lees je 19 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Belle en het Beest. Hierna, met dit in gedachten, nóg maar een keer de film opzetten dus.

1. Paige O’Hara, die de stem van Belle insprak, moest huilen tijdens de opnames. Kun je het haar kwalijk nemen?

2. Disney wilde eigenlijk dat Jodi Benson, die eerder al de stem van De Kleine Zeemeermin insprak, ook de rol van Belle op zich zou nemen. Uiteindelijk ging de rol toch naar Paige.

3. Wat toch de naam van het beest was is voor veel mensen altijd een mysterie geweest. Zijn naam werd namelijk nooit expliciet genoemd in de film. De naam is Adam. Prince Adam for you.

4. Sommige van de sculpturen die je in het kasteel ziet, zijn hele vroege concept art van het Beest. Wij zijn blij dat ze uiteindelijk toch deze versie hebben gekozen. Een tikje gevaarlijk in het begin, maar uiteindelijk toch echt gewoon ontzettend schattig.

5. Belle en het Beest was de eerste animatiefilm die meer dan 100 miljoen dollar opleverde bij de box office en was op twee films na de film met de hoogste brutowinst van 1991.

Benieuwd naar de andere 14 weetjes? Check snel de website van Chicklit.

Bron