Deze gekke dingen zijn verboden in het buitenland

Vrije tijd door Itske

Wat is er nou mis met een kindersurprise of kauwgom? Kun je het je voorstellen dat deze dingen verboden zijn? Blijkbaar is er toch iets mis mee, want in sommige andere landen zijn ze verboden! En het is niet het enige, wij vonden meer bizzare verboden dingen.

Kindersurprise in de VS
Mocht je nou ineens mega veel zin in een Kindersurprise-ei krijgen, zorg dan niet dat je in de V.S. bent. Met die trek kun je in de V.S. namelijk helemaal niks, want het eitje is daar verboden. Amerikaanse kinderen stopten blijkbaar het hele ei in hun mond (HOE dan?) waardoor ze stikten in het speelgoed. Dit zorgde voor een landelijke ban op de vrolijke chocolade eieren. Misschien is dat helemaal niet zo'n gek idee als je denkt aan het rechtssysteem in de V.S.

Originele babynaam in Denemarken
In Denemarken zul je niet snel een bijzondere naam tegen komen. Er is namelijk een lijst waaruit ouders de naam voor hun baby móeten kiezen. Boring!

Valentijnsdag in Saoedi-Arabië
Bespaar je de moeite om rond 14 februari een romantische vakantie te boeken naar Saoedi-Arabië. Pak je koffers dan maar weer uit, want het is namelijk verboden om Valentijnsdag te vieren in dit land. Er mogen zelfs geen Valentijnsspulletjes verkocht worden in de winkels.

Kauwgom in Singapore
Het is verboden om kauwgom te kauwen in Singapore. En je kunt het ook maar beter laten, want er staat een boete tussen de 500 en 1000 dollar op. Volgens de regering is het een vieze gewoonte. Je mag kauwgom wel kauwen voor medicinaal gebruik, wat dat dan ook mogen zijn.

Scrabble in Roemenië
Een gezellig potje scrabble zit er niet in in Roemenië. Het is er namelijk verboden om dit te spelen. In de jaren 80 heeft de toenmalige president het verboden omdat hij het een kwaadaardig en overmatig intelligent spelletje vond. Wij denken dat hij misschien niet zo goed tegen zijn verlies kon...

Tijdreizen in China
Mocht je kunnen tijdreizen dan moet je dat in China even laten. Het is namelijk strikt verboden! Mocht je toch per ongeluk tijdens één van je tijdreizen in China belanden dan is het verboden om de geschiedenis te veranderen. Nu hebben we van de regel niet zo'n last, maar series en films met het thema tijdreizen zijn ook verboden. Geen Back to the future of Docter Who dus...

Bron, bron, bron, bron