Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Deze uitvinding gaat heel veel levens in de oceaan redden

Het is niet voor niets dat je sinds dit jaar bij moet betalen voor een plastic zakje. Plastic kan niet worden afgebroken, waardoor het vaak wordt gedumpt in de zee. Ook laten mensen veel vuil slingeren op het strand, wat later ook door het water mee wordt gevoerd. De zee wordt hierdoor enorm vervuild. Een groot probleem is dat dieren beklemd raken in stukken plastic en zo stikken. Super zielig! Gelukkig is er een bierbrouwerij die hier iets op heeft gevonden.


De brouwerij wilde iets doen aan de vervuilde oceanen. Sixpackhouders die in Amerika veel worden gebruikt, zorgen er voor dat veel dode dieren aanspoelen op stranden, met stuk pastic om hun nek. Hier wilde de brouwerij niet verantwoordelijk voor zijn, dus bedachten ze een hele goede vervanging voor plastic in hun sixpackhouders. De houders zijn niet alleen ongevaarlijk voor dieren in de oceaan, maar dragen ook nog eens bij aan de gezondheid van dieren. De houders zijn namelijk eetbaar.


Om niet extra te hoeven produceren, maakt de brouwerij de houders van granen die zijn overgebleven na het brouwen. Volgens het bedrijf is het natuurlijk niet te bedoeling om afval te laten slingeren op het strand, maar mocht het een keer gebeuren, dan maakt dat bij de biertjes van deze brouwerij dus niet meer uit.


Ze hopen met dit idee anderen te inspireren om echt iets tegen het vervuilen van oceanen te doen. Nu maar hopen dat de boodschap overwaait naar meer bedrijven. Wie weet hebben we over een paar jaar wel eetbare boodschappentasjes!

Bron, bron, bron, bron