Volgens dit onderzoek krijgen vrouwen die make-up dragen meer betaald

Vrije tijd door Annelot

Sta jij ’s ochtends een half uurtje eerder op om je make-up te doen en de perfecte outfit samen te stellen? Dan verdien je hoogstwaarschijnlijk meer dan je collega’s die dat niet doen. De resultaten van een nieuw onderzoek genaamd Research in Social Stratification and Mobility suggereren namelijk dat vrouwen die zich opmaken en goed kleden, meer verdienen dan vrouwen die dat niet doen.

De sociologen Jaclyn Wong en Andrew Penner die het onderzoek uitvoerden, kwamen er eerder al achter dat knappe mensen ongeveer 20 procent meer betaald krijgen dan mensen met een gemiddeld uiterlijk. Maar toen ze de betekenis van aantrekkelijkheid verder gingen uitdiepen, kwamen ze erachter dat dat meer te maken heeft met uiterlijke verzorging dan met de het uiterlijk gelaat. En dat klinkt logisch, want je kunt net zo knap zijn, maar als je er slonzig bijloopt, vinden mensen je waarschijnlijk ook een stuk minder aantrekkelijk.

De deelnemers aan dit onderzoek kregen een lijst met vragen en daaruit bleek inderdaad dat mooie vrouwen meer verdienden dan minder knappe vrouwen, maar een minder knappe vrouw die meer haar best deed om er goed uit te zien, verdienden óók meer.

Dat is al niet helemaal eerlijk, maar het wordt nog erger: bij mannelijke ondervraagden maakte het helemaal niet uit of ze zich wel of niet goed verzorgden. Zó irritant!

Bron, bron, bron, bron