Zo bereid je je voor op een sportieve reis

Lichaam door Mariëlle

Morgen rond een uurtje of 10 vliegt Vrouwen.nl's Mariëlle naar de groene, volgens de weersvoorspellingen voor dan zonnige, Oostenrijkse bergen. Woehoew!

"Morgen al! Nog één nachtje in mijn eigen bed, en de dag erna lig ik alweer te knorren onder de zachte wol van een comfortabel hotelbed. Maar niet voor eerst van alles gedaan te hebben. Ik ga namelijk een enorm actieve en avontuurlijke reis vakantie. Samen met een stel fit ladies ga we onder andere een gletsjer trotseren, we pompen adrenaline door ons lijf in de Rittisbergcoaster, fietsen door de prachtige natuur, we leggen een wild water parcours af en nog honderdtachtig andere dingen. In de notendop: we gaan niet stilzitten. Maar daar moet je wel goed op voorbereid zijn. Maar we gaan ook wel chillen hoor. Want ik heb al gelezen dat er ook wellness-momenten in het program zijn gelast.

Het is belangrijk dat je goed checkt wat je nodig hebt op zo'n actieve reis. Vanmiddag heb ik nog een paar outfits bij Intersport gescoord, want daar heb je naast het vaste sportprogramma een goede aanvulling op outdoor sportkleding. Heel chill, want nu hoefde ik maar naar één winkel en stond ik binnen een uurtje weer buiten. En ze hebben daar het merk McKINLEY wat heel fijn is voor je portemonnee, maar wel kwalitatief goed is (tip van de dag, alsjeblieft!). Hieronder zie je eerst mijn uitgebreide passessie en lees je wat je nodig hebt op een sportieve reis."

Paklijst voor een sportieve vakantie

- Meerdere schoenen, want hoe lekker de schoenen ook lopen, als je elke dag dezelfde schoenen draagt voelt dat niet lekker aan je voeten. Ik neem twee paar sneakers mee (van Asics, want daar kun je ook fijn op soprten) en een paar wandelschoenen mee. Met de term 'wandelschoenen' hoor ik een klein beetje mijn moeder praten in mijn hoofd, maar gelukkig heb je ook léuke wandelschoenen. Check het eerste paar schoenen dat ik draag in de video. Die zijn van Salomon en daar kun je prima mee gezien worden! Bij Intersport kun je trouwens persoonlijk op maat gemaakt schoenadvies krijgen. Vraag naar de Fit For Feet voetscan, en de mensen in de winkel weten precies wat je bedoelt.

- Blarenpleisters voor de zekerheid. Vooral als de weersomstandigheden wat tegenvallen kan de kans op blaren toenemen. Neem op zo'n actieve reis altijd een setje blarenpleisters mee voor het geval dat...

- Speciale sportsokken, wandelsokken, want die geven ondersteuning op plekken dat je het nodig hebt met de activiteit die je doet, lopen veel comfortabeler waardoor je de activiteit veel langer kunt volhouden en uiteindelijk verkom is de kans op blessures minder. Wat een paar sokken wel niet kan doen.

- Genoeg ondergoed! Neem meer ondergoed mee dan het aantal dagen dat je op reis bent. Of zorg dat je tussendoor kunt wassen. Het weer is in de meeste gebieden hartstikke onvoorspelbaar, dus als je dan een keertje tot op je bilnaad natgeregend bent, dan is dat niet het einde van de wereld. Pak ook een sport-bh in, cause you conna need it!

- Zonnebrandcrème. Spreekt voor zich.

- Bikini. Essentieel voor elke reis. Dat ding is zo klein, dat merk je niet in je bagage en stél je voor dat je er zwemgelegenheid is! En heb je gezien dat er in mijn bikini Vrouwen.nl-blauw zit? Ik werd meteen verliefd! Hij is overigens van Protest.

- Neem ook een wespenpen (is dat eigenlijk de officiele naam?) mee.

- Sportkleding natuurlijk, want je gaat veel bewegen!

- Zorg dat je je kleding in laagjes kunt aantrekken. Dan kun je tijdens de activiteiten wat uittrekken en daarna kun je je weer warmer aankleden zodat je niet te snel afkoelt.

- Een rugzak die je makkelijk mee op reis neemt. Die van mij is van Deuter. Lekker roze, ik blijf een meisje. En hij kan tegen regen, dat is ook fijn.

- Je toiletspullen natuurlijk.

- Een camera! Om alle activiteiten vast te leggen. Let op deze woorden: mijn avontuur wordt sowieso vastgelegd op beeld (en geluid)!

- Een kaart van de omgeving.

- Slippers.

- Zakmes.

- Bidon, zodat je altijd genoeg water mee kunt nemen.

- Poncho. You never know.

- Een pet om je hoofd eventueel te kunnen beschermen.