5 natuurlijke middeltjes tegen hoofdpijn

Vrije tijd door Noortje

Hoofdpijn gun je niemand. Het je ergste nachtmerrie als je er vaak last van hebt. En elke keer aan de paracetamol is ook niet altijd een optie waarop je zit te wachten. Het schijnt zelfs zo te zijn dat hoe meer paracetamol je slikt, hoe minder goed het gaat werken. Als klap op de vuurpijl staat er in de bijsluiter van deze pijnstiller dat een van de mogelijke bijwerkingen hoofdpijn is. Weird. Gelukkig kan moeder natuur ons ook prima van de hoofdpijn af helpen. Met deze vijf natuurlijke middeltjes pak je je bonkende koppie zo aan.


1. Pepermuntolie

Sprenkel wat pepermuntolie op een washandje en leg dit op je voorhoofd. Dit vermindert de aanspanning van je spieren. Ook verbetert het je bloedcirculatie en helpt het je te relaxen, wat vaak lastig is wanneer je last hebt van hoofdpijn. Nog een pluspuntje is dat pepermuntolie heerlijk ruikt. Geen straf om dit middeltje in huis te halen dus!


2. Gemberthee

Neem een lekkere, warme kop gemberthee. Naast dat gemberthee goed helpt tegen buikpijn, is bewezen dat gemberthee net zo goed tegen hoofdpijn werkt als doorsnee pijnstillers. Beter nog: van gemberthee krijg je geen last van bijwerkingen, die bij pijnstillers wel kunnen optreden.

3. Doe een yoga oefening
De grootste oorzaak van hoofdpijn is spanning en stress. Geef je koppie wat ontspanning door wat rustige yoga of meditatie-oefeningen te doen. De hoofdpijn zal niet binnen een paar tellen verdwijnen, maar geef het even de tijd. Wanneer je hoofdpijn een vaak terugkerend probleem is, is het slim om een dagelijks yoga- of meditatie-momentje in te lassen om in het algemeen wat relaxter te worden.


4. Massage
Heel chill: je mag vanaf nu je hoofdpijn als smoes gebruiken om massages af te dwingen. Het is bewezen dat hoofd- en schoudermassages helpen tegen hoofdpijn. Best logisch natuurlijk. De eerste persoon die niet relaxed wordt van een massage moet nog geboren worden. Tenzij je de massage in een land doet waarbij stampertje op je rug tekeer gaat. In elk ander geval: laat maar komen die masseer-sessies!

5. Lavendelolie
Ook lavendelolie heeft een ontspannende werking. Dit is zelfs bewezen te werken tegen migraine-aanvallen. Doe een paar druppels lavendelolie in kokend water en zet het vlak naast je neer. Door de lavendelolie in te ademen laat je het op je in werken.



Bron, bron, bron, bron, bron, bron