Waarom je nu je LinkedIn wachtwoord moet veranderen

Vrije tijd door Annelot

Stop nu met alles wat je aan het doen was en verander meteen je wachtwoord op LinkedIn. Waarom? Dat zit zo: een bedrijf dat beveiligingssoftware maakt genaamd Kaspersky waarschuwt voor een hacker die al in 2012 miljoenen gegevens van LinkenIn-gebruikers stal. Nu blijkt diezelfde hacker 117 miljoen van die gegevens, waaronder dus inlognamen en wachtwoorden, te koop aan te bieden.

Niet alleen het beveiligingsbedrijf maar ook LinkedIn zelf roept nu hun gebruikers op om wachtwoorden te wijzigen. Ze hebben dit probleem flink onderschat en moeten nu op de blaren zitten. Ze dachten in eerste instantie namelijk dat er helemaal niet zoveel gegevens gestolen waren, maar daar bleken ze zich dus in vergist te hebben. Iedereen die gehackt is krijgt als het goed is persoonlijk bericht.

Verander dus maar snel je wachtwoord, voordat iemand anders er met je account vandoor gaat. Wat je ook nog kunt doen is een tweefactorauthenticatie inschakelen. En dat is dus een moeilijk woord voor een extra veiligheid op internet, zoals je bijvoorbeeld ook tijdens het online bankieren doet.

Bron, bron, bron