Bizar nieuws van donderdag 12 mei

Vrije tijd door Noortje

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: Bizar Nieuws van de dag. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kun je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De bizarre nieuwtjes van vandaag: een 10-jarig meisje die het record sit-ups heeft verbroken, het kleinste huis ter wereld huren met Airbnb en in dit land krijg je een boete voor samenwonen zonder getrouwd te zijn.


Record sit-ups
Het record sit-ups is verbroken. 2110 stuks om precies te zijn. Je zou zeggen dat een of andere bodybuilder met de abs van Arnold Schwarzenegger zich hier aan gewaagd heeft. Maar nee: het record staat op de naam van Kyleigh Bass, een 10-jarig meisje die zo'n 30 kilo weegt. Volgens het meisje was het puur een mentaliteitsding. Ze dacht dat ze het kon, dus ze kon het. Wij denken ook altijd dat we dat kunnen, maar komen nooit verder dan 50. Jaloers! Kort verhaal lang.


Het kleinste huis ter wereld
Het standaard droomhuis bevat meestal een groot zwembad, een jacuzzi in de badkamer, een kingsize bed en vijf extra slaapkamers. Maar blijkbaar is er toch genoeg animo voor precies het tegenovergestelde. Het allerkleinste huisje ter wereld, zonder wasmachine, verwarming, airco, keuken, badkamer en eigenlijk alles wat een normaal huis bezit, staat namelijk sinds kort te huur op Airbnb. Wel bevat het eenpersoonshuisje alles om (heel primitief) te kunnen overleven. Voor 39 dollar per nacht is deze 'villa' van jou. Kort verhaal lang.


Een boete voor ongetrouwd samenwonen
Ja, je leest het goed. In een aantal staten in de Verenigde Staten bestaat een wet waar in staat dat samenwonen zonder getrouwd te zijn strafbaar is. De boetes kunnen zelfs oplopen tot 1000 dollar of tot een gevangenisstraf van een jaar. De kans dat dit ook echt gebeurt, is gelukkig erg klein. Wel is het super ouderwets en lijken deze staten steeds verder terug te gaan in de tijd. Precies die staten zijn namelijk ook voor een nieuwe homofobe wet... Kort verhaal lang,

Bron, bron, bron