8 dingen die je al je hele leven verkeerd doet

Vrije tijd door Noortje

Sommige dagelijkse bezigheden zijn nou eenmaal een beetje onhandig. Je staat er waarschijnlijk ook nooit echt bij stil of dit ook op een andere manier zou kunnen. Voor een aantal simpele dingen die toch vaak een beetje mis gaan, zijn wij achter een veel betere of makkelijkere manier gekomen! Hier de handigste lifehacks die je meteen toe kunt passen.

1. Schuif je speldjes vanaf nu andersom in je haar. De ribbeltjes zijn namelijk juist bedoeld om te zorgen dat ze minder snel uitzakken. Omdraaien dus!


2. Kleding kun je beter oprollen dan opvouwen wanneer je gaat reizen (tenzij de stof daar te stug voor is). Op deze manier bespaar je ruimte, vooral als je gaat reizen met een backpack. Bovendien krijg je veel minder kreukels en vouwen in je kleding.


3. Snijd het kontje van je cupcake af en doe dit bovenop de cupcake zodat het een soort sandwich wordt. Op deze manier heb je bij elk hapje de topping. Veel lekkerder! Ziet er alleen wel iets minder leuk uit.


4. Houd een pak drinken andersom als je inschenkt. Wanneer de dop aan de andere kant van het glas zit, klotst het drinken minder in het glas.


5. Handige tip van de apen: in plaats van een banaan met heel veel moeite bij het steeltje open te krijgen, draai je je banaan om en knijp je een beetje in het 'kontje'. Op deze manier scheurt de banaan vanzelf open en kun je makkelijk de schil er af halen. En wij maar denken dat apen dom zijn...


6. In plaats van je halve doosje Tictacs leeg te gooien wanneer je er ééntje uit wil pakken, draai je het doosje rustig verkeerd om en open je het klepje (nog steeds het doosje verkeerd om houden dus). Als je dit een beetje met beleid doet, ligt er netjes één Tictac in het klepje voor je klaar.


7. Doe een bak ijs in een luchtdicht zakje voor je het in de vriezer stopt. Op deze manier hoef je niet met zwaar gereedschap een bolletje er uit te slaan omdat het zo hard is geworden tijdens het invriezen, maar blijft het lekker zacht.


8. Heb jij er ook altijd last van dat je een super mooie taart hebt gemaakt, maar zodra je hem gaat snijden hij volledig uit elkaar valt? Snijd je taart en cake dan niet meer met een mes, maar met flosdraad (die voor je tanden, ja). Span het draadje aan door met je handen de uiteinden uit elkaar te trekken en druk het draadje door de taart heen. Op deze manier blijft de taart mooi en brokkelt er niks af. Even oefenen, maar dan is dit een echte uitkomst! (Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat)

Gebruikte jij een van deze tips al of ga je er een gebruiken?

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron