14 zonnige terrassen in Utrecht

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Ondanks dat bij Neude in Utrecht in de zomer veel terrassen zijn, is dit niet bepaald een plek waar je graag wilt zijn als je wat zonnestralen wilt pakken onder het genot van een glas wijn en een stapel bitterballen. De kans dat je een plekje vindt is nihil en de kans op wespen is gigantisch. Net zoals bij de populaire terrassen aan Oude Gracht. Daarom sommen we wat zonnige terrassen voor je op waar het wél lekker vertoeven is.

Soia (Strand Oog in Al)
Je hebt wel een fietsje nodig omdat dit plekje buiten het centrum ligt, maar dat is het zeker waard. Het is goed vertoeven op dit bijzondere terras. Al helemaal tijdens de heetste dagen is het heerlijk koel langs de waterkant.

Restaurant de Rechtbank
Dit restaurant heeft een enorm terras dus je kunt er bijna altijd wel een plekje vinden. Verder is het eten en drinken top: je kunt er lekker borrelen (ongeveer alle wijnen van de kaart vallen in de categorie 'aanraders'), maar ook voor een high tea zit je goed.

Restaurant de Watertoren
Hier heb je een heel fijn, knus terras midden in het zonnetje én aan het water. Eigenlijk mag niemand dit weten, want het is er
altijd lekker rustig. Dus keep it quiet.

Leen
Op dit hippe terras iets buiten het centrum zit je heerlijk! Ook leuk: in plaats van de standaard bitterballen kun je hier kleine Aziatische hapjes delen. En kom je niet uit Utrecht, dan kun je de auto hier gratis parkeren. Dit is echt een toppertje onder de zonnige terrassen.

Beers and Barrels
Aan de Veilinghavenkade (naast de jaarbeurs) vind je dit grote terras midden in het zonnetje. Zit het stampvol? Dan vind je aan deze kade nog veel meer zonnige terrassen, met uitzicht op de haven.

Orloff aan de kade
Op loopafstand van het centrum, vind je dit fijne terras. Grote kans dat er plek is, want het terras is vrij groot en je pakt waarschijnlijk lekker veel zonnestraaltjes. Wat wil je nog meer?

Klein Berlijn
Waan je in Berlijn net buiten het Centrum van Utrecht. Op dit terras zit je heerlijk met een Duits biertje in de zon aan het water. Genieten geblazen!

El Mundo
Aan de Voorstraat zit tapasbar El Mundo. Je kunt (meestal in de schaduw) op het terras zitten, maar ze hebben ook een enorm zonovergoten dakterras. Dat moet je maar net weten.

Lebowski
Onder de Dom heb je verschillende plekjes met zonnige terrassen zoals Lebowski (te (knetter)gekke tent) en Walden, waar je vanaf het terras zo door kunt naar een leuk feestje in de kelder.

Restaurant Wilhelminapark
Dit restaurant heeft het meest sprookjesachtige terras van heel Utrecht. En het eten is top. Dikke aanrader!

Speck
Als je zonnige terrassen zit je hier helemaal goed, want het terras van Speck staat de hele dag in de zon. Daarnaast kun je hier fantastische burgers eten met vlees uit eigen rijpingskast.

Louis Hartlooper Complex
Bij het Louis Hartloopertheater zit ook een leuk terras waar je goed kunt zitten. Ze werken met biologische producten en als vegetariër kun je hier kiezen uit een lekker aanbod.

Café de poort
Ben je van plan om met een bootje door de Utrechtse grachten te varen? Stop dan zeker even bij Café de poort. Zij bezorgen je bitterballen op de boot. Ideaal! Maar je kunt ook gewoon met de fiets, bus of lopend komen en je billen in een terrasstoel schuiven. Ook niet onbelangrijk: ze hebben een barkat. Ze hebben een BARKAT!

El Borne
Dit restaurant aan de Oude gracht heeft een prima terras, waar vrijwel altijd plek is. Daar is dan ook een reden voor. Je moet er namelijk geen wijn drinken en ook niet al het eten is lekker. Maar de mensen die er werken doen hun stinkende best en zijn enorm vriendelijk. Als je gewoon een biertje drinkt met een stokbroodje on the side, is er niks aan de hand. En deze valt ook zeker onder de categorie zonnige terrassen.

De leukste terrassen in Nijmegen check je hier.

Bron, bron, bron, bron