Overzicht bevrijdingsfestival

Vrije tijd door Itske

Bevrijdingsdag komt er weer aan. Een dag die in het teken staat van vrijheid. En wat is er beter dan dit vieren op een bevrijdingsfestival onder het genot van een hapje, een drankje en lekkere deuntjes. Niets natuurlijk. En gelukkig worden deze gratis (yes!) feestjes door het hele land georganiseerd. Wij geven je een overzicht van alle festivals.

Amsterdam
In het Cultuurpark Westergasfabriek in onze hoofdstad vindt Bevrijdingsfestival Amsterdam plaats. Er zijn die dag zeven podia waar onder andere DeWolff en Eefje de Visser zullen optreden. Je kunt al lekker vroeg beginnen met feesten, want het festival begint om 11:00. Om 23:00 is het afgelopen.

Haarlem
Haarlem heeft bevrijdingspop. Hier zullen dit jaar meer dan 40 acts optreden waaronder Sue the Night, Chef’Special en ook Giel’s talentenjacht komt naar Haarlem. Het festival vindt plaats in drie parken, Frederikspark, Florapark en Vlooienveld, die tot één festivalterrein zijn omgedoopt.

Den Haag
Op het Malieveld in Den Haag vindt bevrijdingsfestival Den Haag plaats. Er zijn drie podia waar onder andere Maan (The Voice of Holland) en Will and the People op zullen treden. En ook niet onbelangrijk: je kunt helemaal losgaan op de beats van Sunnery James & Ryan Marciano.

Rotterdam
In Rotterdam wordt het bevrijdingsfestival van Zuid-Holland gehouden met vijf podia en meer dan twintig acts. Naast de acts zijn er nog een heleboel andere activiteiten te beleven. Je kunt bijvoorbeeld speeddaten met veteranen of helemaal losgaan in de silent disco. Het festival vindt plaats in het Euromast park in Rotterdam.

Almere
Bevrijdingsfestival Flevoland vindt plaats op verschillende locaties in en rond de stad. Er zullen onder andere optredens zijn van Kenny B, Ronnie Flex en Di-rect. Het feest begint om 12:00 en gaat door tot 23:00.

Zwolle
Park de Wezelanden is dit jaar weer de plek waar Bevrijdingsfestival Overijssel zal plaatsvinden. Op zeven verschillende podia met meer dan vijftig acts van onder andere Nielson, Van Velzen en Rondé. Goed nieuws voor de single ladies: er is een Singlefeestje.

Enschede
Op het terrein van de Universiteit van Twente wordt ook een bevrijdingsfestival georganiseerd. Met drie podia is er voor ieder wat wils. Van bandjes tot R&B en Hip Hop, zoals bijvoorbeeld Giocatori ft Lil Kleine. Ook worden er voor kinderen activiteiten georganiseerd.

Utrecht
Onder andere Jett Rebel, Lucas Hamming en Nielson zullen afreizen naar Utrecht voor Bevrijdingsfestival Utrecht. Er zullen vijf podia staan op park Transwijk.

Leeuwarden
In het hoge noorden zit je in Leeuwarden goed voor Bevrijdingsfestival Friesland. Er zullen zes podia over de stad verdeeld zijn en er zullen veertig verschillende acts optreden.

Groningen
Kom je uit het noorden van het land, maar vind je Leeuwarden niets? Dan is Groningen een hartstikke goed alternatief. In het stadspark in Groningen zullen zes podia staan met meer dan vijftig acts waaronder Ali B, Kensington en Thyphoon.

Assen
In het noorden kun je ook nog naar Assen. Hier vindt namelijk Bevrijdingsfestival Drenthe plaats. Twaalf uur lang (van 12:00 tot 24:00) zullen er op vier podia meer dan veertig verschillende acts optreden. Waaronder Moke en Sunday Sun. Het festival vindt plaats op festivalterrein Baggelhuizen.

Wageningen
De binnenstad van Wageningen is omgetoverd tot een heuse festivalstad. Er zijn namelijk zeventien verschillende plaatsen waar activiteiten zijn. Er worden verschillende optredens gegeven, maar ook activiteiten waar je aan mee kunt doen.

Vlissingen
Ook in het zuiden vieren ze feest. Je kunt bijvoorbeeld naar Vlissingen, want daar vindt het bevrijdingsfestival Zeeland plaats. Het festival vindt plaats in het Bellamypark in Vlissingen.

Den Bosch
In Brabant is het altijd feest, toch? Nu ook weer: je kunt namelijk naar Den Bosch voor Bevrijdingsfestival Brabant. Er zullen vier podia op de Pettelaarse Schans te vinden zijn met optredens van onder andere Causes en KOVACS. Ook is er een echte line-up van mobiele keukens. Yumm!

Roermond
Limburg mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. In Roermond wordt Bevrijdingsfestival Limburg gehouden. Er zullen zeven podia verdeeld zijn over de hele binnenstad. Daarnaast zullen er nog verschillende activiteiten, workshops en debatten plaatsvinden.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron