Dit wist alleen ons dagboek vroeger

Vrije tijd door Sascha
Jouw dagboek was vroeger jouw allerbeste vriendinnetje. Zij was de enige die haar mond niet voorbij praatte en jij vertrouwde haar alles toe. Oké, sommige dingen wisten je besties ook, maar van de diepere geheimen, wist alleen Mrs. Diary iets vanaf.

 
Oh wat kon jij toch altijd fijn je hartje luchten bij jouw diary. Niks was gek, geen rare blikken en niemand die het door kon vertellen. Mensen zouden eens moeten weten wat jij jouw dagboek allemaal toevertrouwde. De volgende dingen wist alleen dit fijne, kleine boekje.


Jouw eerste zoen

En nee, dat was niet met die leuke jongen uit de klas, maar jawel… Met jouw bloedeigen arm. Gewoon, om eerst even goed te oefenen voor je aan het echte werk begint. Dat vertrouw je natuurlijk niemand anders dan je eigen dagboek toe.
 
Crush
Niemand behalve jouw dagboek wist van jouw crush op dat toch best wel lelijke jongetje uit de klas of die ongelooflijke knappe gymleraar waar jij best een beetje warm van werd. Zelfs jouw beste vriendinnetje wist hier niks vanaf. Ze moest eens weten…
 
Verkeerde cijfer
Jouw ouders wisten er echt niks vanaf als jij weer eens een onvoldoende had gehaald voor wiskunde of geschiedenis. Jij kwam altijd met de allermooiste cijfers thuis om vervolgens het geven van jouw rapport aan je ouders nog even flink uit te stellen tot het allerlaatste moment.
 
Stomme cadeaus
Oneindig veel cadeaus kreeg jij voor je verjaardag. Oom en tante kwamen altijd met de meest belachelijke cadeaus aanzetten, maar jij deed, zo beleefd als je was, enorm enthousiast. Jouw dagboek kreeg uiteindelijk wel de nodige lading over haar heen over alle stomme cadeaus.
 
Spillenbeetjes
Jij die zo onzeker als de pest was over je spillenbeetjes, deed stiekem wel eens twee leggingen over elkaar aan, en dan ook nog eens je broek er overheen. Alles om wat vollere benen te creëren.


Dag boterham

Moeders maakte het altijd zo lief voor je klaar. Maar nee, bah. Die boterhammen met die eeuwige pindakaas kwamen op een gegeven moment echt je neus uit. Jij ging liever naar de schoolkantine voor een broodje kroket. Als je moeder je dagboek maar niet te lezen kreeg.
 
Roken
Dit was vooral een mega groot geheim voor je ouders. Samen met jouw beste vriendinnetje, rookte jij je eerste sigaret stiekem na schooltijd in het fietsenhok. Waarschijnlijk heeft ieder meisje dit geheim ooit toevertrouwd aan haar dagboek.
 
Twee tegelijk
Monogamie, wat is dat? Alleen jouw dagboek wist van het bestaan van jou twee crushes. Verliefd op twee jongens tegelijk? Kan gewoon! Een dagboek is de enige die haar mond niet voorbij zal praten dus alleen zij weet er vanaf.
 
Ongesteld
Als tiener was je vaak over oneindig veel dingen onzeker. En ja, ook over je ongesteldheid. Je wilde niet achterlopen dus zei je ook maar dat je allang ongesteld was aangezien jouw vriendinnetjes het ook inmiddels al waren.
 
Welke grote geheimen deelde jij met je dagboek?