Het weer heeft wel degelijk invloed op je gezondheid

Vrije tijd door Itske

Het is maar goed dat de dag er vandaag stralend uitziet, want de stemming van het weer heeft meer invloed op je persoonlijke stemming dan je wellicht al vermoedde. En met een dag als vandaag is het van het grootste belang dat die stemming er lekker in zit. Maar het weer heeft ook invloed op je gezondheid. Hoe zit dat nou precies? Hoe werkt die invloed van het weer nou eigenlijk?

1. Koude temperaturen doen wonderen voor je nachtrust. Temperaturen tussen de 15 en 20 graden zijn het beste voor je nachtrust. Hierdoor koelt je lichaam iets af en slaap je een stuk beter.

2. Dat relaxte gevoel in de zomer komt niet alleen door het mooie weer. Hier zit ook een verklaring achter. Door de hoge temperaturen vernauwen je bloedvaten en hierdoor word je bloeddruk verlaagd.

3. Extreem weer kan leiden tot psychische problemen. Det komt vooral door de stress die erbij komt kijken. Nou, hebben wij daar in Nederland niet zoveel mee te maken.

4. Net als extreem weer heeft de winter een negatief effect op ons mentale gestel. De meeste mensen kennen de term 'winterdipje' vast wel, maar wist je ook dat je serieuze psychische problemen over kunt houden aan de winter?5. Dat de zon een positief effect heeft op ons humeur merk je meteen als je in de zon zit. Iedereen wordt vrolijk van de zon. Maar het is ook bewezen dat je door elke dag minimaal een half uurtje in de zon te zitten, op lange termijn ook vrolijker bent.

7. De zon mag dan wel goed voor je zijn, met hoge temperaturen moet je nog altijd uitkijken. Je loopt dan extra kans op uitdroging en de kans op een hartaanval wordt vergroot. Lees hier 13 tips om meer water te drinken.

8. Goed nieuws voor ons. In Nederland hebben wij een gematigd klimaat. En er is bewezen dat mensen in een gematigd klimaat vaak een stuk vrolijker zijn.

En dan hebben we het nog niet eens over al die vitamine D uit de zon gehad!

Bron, bron, bron, bron