Zo word je beste vrienden met je droogshampoo

Gezicht door Annelot

Een lange vlucht gehad? Een etentje na je werk gepland of veel te laat opgestaan? Droogshampoo is je beste vriend in dit soort situaties, maar we hebben er ook vaak genoeg ruzie mee (denk: witte waas). Daarom hebben we deze tips voor je op een rijtje gezet. Doei vette lokken!

1. Let erop dat je minimaal 15 centimeter van je hoofd af spuit. Zo wordt het goedje gelijkmatig over je haar verdeeld.

2. Spuit de droogshampoo nooit (NOOIT) op nat of vochtig haar. Echt niet doen, want hier is het gewoon niet voor bedoeld. En als je haar nat is heb je het waarschijnlijk al gewassen... toch?

3. Zorg dat je op je haarwortels mikt. Daar is vettigheid het meest zichtbaar. Dit doel kun je bereiken door verschillende scheidingen in je haar aan te brengen.

4. Heb even een paar minuutjes geduld en laat de droogshampoo inwerken voordat je er met je handen doorheen gaat. Beter resultaat gegarandeerd.

5. Raak niet in paniek van de welbekende witte waas, maar gebruik gewoon een ronde borstel of een föhn en het is er zo weer uit. Keep nummer 1 in mind! Maar je kunt ook een speciale droogshampoo voor blond haar of voor donker haar gebruiken. Daarmee wapper je dit probleem zeker de wereld uit.

6. Droogshampoo is niet alleen voor steile lokken, maar ook voor kroes- en krulhaar heel erg geschikt. Er bestaan droogshampoo's voor specifiek haar, maar met bijvoorbeeld deze variant voor vet haar zit je gewoon áltijd goed.

7. Heb je heel stijl en sluik haar, maar wil je liever wat meer volume? Spuit de droogshampoo dan niet alleen op je haarwortels, maar ook op de zijkant van je haar. Even flink headbangen en Hello, volume!

Bron, bron, bron, bron