Waarom je dit jaar naar Noorwegen op vakantie moet

Reizen door Mariëlle

Twijfel je nog door welke landen en gebieden je aankomend jaar je ontdekkingsreis gaat maken? Heb je weleens aan Noorwegen gedacht? Noorwegen heeft meer dan je denkt en wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek, want je kunt er geweldige herinneringen maken. Om deze redenen wordt Noorwegen steeds populairder.

1. De lage stand van de Noorse kroon, want nee, Noorwegen heeft geen Euro. We zijn nog steeds een beetje afhankelijk van de koers met de hoeveelheid geld dat we er uitgeven. Hoe lager de kroon staat, hoe voordeliger je uit bent en hoe aantrekkelijker het is om er op vakantie te gaan. Je krijgt meer waar voor je geld. Hé, we blijven Nederlanders.

2. Nederland staat in de top 5 van landen met het grootste marktaandeel in het toerisme in Noorwegen. Dat zegt iets. Dat zegt vooral hoe leuk Noorwegen is.

3. In Noorwegen ben je dicht bij de natuur en ver, ver weg van de drukte uit je hedendaagse leven.

4. Als je de zomervakantie in Noorwegen doorbrengt heb je helemaal geluk. Noorwegen ligt dichterbij de Noordpool dan Nederland, en de zomerdagen zijn in de zomer een stuk langer. De zon gaat zelfs helemaal niet onder tussen 20 mei en 20 juli in Noorwegen ben. En die middennachtzon is prachtig. Beeld je een zonsondergang of zonsopkomst in, maar dan urenlang. Het verstoort je biologische klok gigantisch, maar het is genieten geblazen.

5. Je hebt er bergen! Dat kennen we niet in Nederland. In Noorwegen heb je de mooiste, groene bergen die je de meest bijzondere uitzichten bieden. En de bergen creëren ook de fjorden.

6. En wat dacht je van walvissen? Die heb je er ook. Plus nog veel meer dieren die wij hier niet hebben.

7. Als je de prachtige uitzichten, bergen en fjorden ziet denk je maar aan één ding: kanoën! En kajakken dan, dat ook.

Bron, bron