Hier wil je heen: er is een ballenbakstrand in Australië  

Reizen door Sabine

Dat was wat vroeger, die ballenbak. Jij kon je er uren vermaken tussen het rood, geel, groen en blauw terwijl je moeder de wekelijkse boodschappen shopte. Dit strand in Australië snapt dat we deze jeugdherinnering koesteren: daar bestaat nu een ballenbakstrand gevuld met, jawel, meer dan een miljoen (!) plastic ballen.

Dit Australische ballenbakstrand is een creatie van het kunstcollectief Snarkitecture. Het collectief wilde kunst creëren waar alle leeftijden van kunnen genieten en vulde daarom een basin van ongeveer 61 meter met meer dan een miljoen ballen van recyclebaar plastic. Wil je een duik nemen? Wees dan wel snel met je ticket boeken, want het speciale ballenbakstrand is open tot en met 29 januari.


Veel regels heeft het ballenstrand niet. Je mag er niet eten of drinken, geen seks hebben en je mag - obviously – niet proberen om iemand te laten verdrinken in de ballenzee. Ook is het volgens de bedenkers handig om je zakken te legen voordat je je in de bak laat zakken. Je kunt je wellicht voorstellen dat verloren sleutels in een ballenbak... vaak voor eeuwig verloren blijven.

Helaas is Australië wel wat ver voor dit jeugdige vertier. Gelukkig laat Snarkitecture weten dat ze ook van plan is zich op andere locaties te vestigen. Zo popte de ballenbak eerder al op in Washington D.C.

Wij doen een schietgebedje dat het ballenstrand ook naar Nederland komen. En ach, een enkeltje Down Under klinkt anders ook niet zo verkeerd.

 

..The Beach made from 1.1 million polyethylene balls by Snarkitecture.. #thecutaway #snarkitecture #barangaroo #sydfest #sydney #iphoneography

Een foto die is geplaatst door 🎾 ⚽️ nithabecks ⚽️ 🎾 (@bluefetuccini) op

 

The beach is super fun!#sydfest #thebeach#barangaroo

Een foto die is geplaatst door amengjaa (@amengjaa) op

 

Life's a beach (made of 1.1 million plastic balls) #thebeach #barangaroo #sydfest @snarkitecture @sydney_festival

Een foto die is geplaatst door Tsz Hin Kwok (@tszhinkwok) op