Waarom samen series kijken belangrijk is voor een gelukkige relatie

Vrije tijd door Annelot

Of je nou wel of niet in een relatie zit, je avonden bestaan waarschijnlijk voor een groot deel uit series kijken. Dat is geweldig om een heleboel redenen. Het is vooral prettig dat het veel minder geld kost dan een avondje uit, maar het is ook gewoon heel fijn om je favoriete series te kijken samen met iemand die je lief vindt. En dan hebben we het nog niet eens over 'Netflix & Chill'. Juist omdat films en series zo'n groot deel van ons leven uitmaken, bedacht Netflix om een groot onderzoek te starten. En wat daaruit kwam, wisten we eigenlijk allang, maar we worden wel blij dat het nu bevestigd is.

Voor het onderzoek heeft Netflix 1.008 gebruikers tussen de 18 en 29 jaar vragen gesteld over de mate waarin ze series kijken samen met hun liefdes. Daaruit bleek dat veel films en series kijken samen met je lover op lange termijn kan bijdragen aan een sterke relatie. Ook kwam naar voren wat we eigenlijk allang wisten: namelijk dat op de bank Netflix kijken het leukst is om te doen tijdens een date. En dat vonden 72% van de ondervraagden ook. Veel gaven aan samen series kijken een heel belangrijk onderdeel van hun liefdesleven te vinden. Een kwart gaf zelfs aan dat ze hun partner gekozen hadden vanwege de zelfde smaak in series en de helft heeft op hun datingprofiel staan welke series ze leuk vinden, zodat ze mensen aantrekken die dezelfde series leuk vinden.


Wil je weten of je relatie de serieuze kant opgaat? Vraag dan gewoon even zijn Netflix wachtwoord. Het blijkt namelijk dat er pas echt sprake is van een serieuze relatie als stelletjes hun Netflix-account delen. En kun jij dagenlang binge watchen met je vriend dan weet je ook dat het helemaal goed zit tussen jullie. Conclusie: samen streamen = samen blijven.

Bron, bron, bron