9 redenen om planten in huis te nemen

Vrije tijd door Itske

Er is bewezen dat planten bevorderlijk zijn voor je slaap. Maar waar zijn planten nog meer goed voor? Hieronder vind je een lijstje met negen redenen om planten in huis te nemen.

1. Luchtkwaliteit
Planten staan bekend om hun zuiverende kracht. Ze verhogen bijvoorbeeld de luchtvochtigheid en verminderen de hoeveelheid stof in de lucht.

2. Achtergrondgeluid
De bladeren van planten zouden achtergrondgeluid absorberen, afbuigen of weerkaatsen. Dit zou vooral helpen in akoestisch ‘harde’ ruimtes, dus ruimtes met harde oppervlakten. Hierdoor wordt het een stuk rustiger in dit soort ruimtes.

3. Slaap
Je slaap wordt ook verbeterd door planten. Het werkt vooral goed voor mensen die in de ochtend met hoofdpijn wakker worden of wanneer je ’s avonds slecht in slaap kan komen. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen doen met lavendel of aloë vera.

4. Productiviteit
Er is uit onderzoek gebleken dat mensen die in ruimtes werken waar planten staan, productiever zijn dan mensen die werken in ruimtes zonder planten.

5. Gezondheid
Planten zouden een positieve bijdrage leveren aan je gezondheid. Het zou onder andere helpen tegen allergieën, luchtwegproblemen en droge ogen.

6. Stress
Ze zorgen ook voor minders stress. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in ruimtes werken met planten een minder hoge bloeddruk hebben.

7. Geluk
Planten en bloemen zorgen voor geluk. Dat is gebleken uit onderzoek. Dit komt waarschijnlijk doordat bloemen de ruimte opfleuren.

8. Concentratie en geheugen
Je concentratie en geheugen zouden ook verbeterd worden door het hebben van planten in een ruimte.

9. Creatief
Al vanaf één plantje op je bureau wordt je creatiever dan iemand die helemaal geen planten of bloemen op het bureau heeft staan.

Als dit nog niet genoeg redenen zijn om planten in huis te nemen, weten wij het ook niet meer.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron