De Game of Thrones vakantiegids

Reizen door Itske

Zin om op vakantie te gaan, maar weet je niet zo goed waarheen? En ben je fan van Game of Thrones? Dan hebben wij een oplossing voor je. Wij zetten de beste vakantiebestemmingen uit de serie voor je op een rijtje.

Ierland
Het is een van de populairste bestemmingen geweest onder de producers van de serie en het ligt het dichtst bij Nederland. In Ierland kun je onder andere Castle Ward bezoeken, dit diende als de stad Winterfell. Ben je meer van de natuur? Dan kun je naar Mourne Mountains, dit waren de graslanden van Vaes Dothrak. Je kunt ook Ballintoy Harbour bezoeken. Hier bevonden zich namelijk de de Iron Islands. In Ierland vindt je ook nog Ballymoney Dark Hedges waar kingsroad ligt.

Malta
De oude hoofdstad van Malta, Mdina, was in het eerste seizoen het podium voor Kings Landing. Ford Ricasoli dat aan de oostkant van het eiland ligt, werd als Red Keep gebruikt. Dit was het kasteel van de koning.

Kroatië
Na het eerste seizoen is besloten om Kings Landing te verhuizen naar Dubrovnik in Kroatië. Deze stad ligt aan de zee, net als kings landing in de serie. Hierdoor kunnen er ook buiten opnames gemaakt worden. Fort Lovryenac werd het nieuwe Red Keep. De geruchten gaan dat ze voor het zesde seizoen zijn verhuisd naar Spanje. Verder werd de battle of blackwater opgenomen in de Middellandse Zee en Trsteno Arboretum waren de paleistuinen van de koning.

IJsland
De rauwe natuur van IJsland werd voornamelijk gebruikt voor het land achter de muur. Dit werd opgenomen in het nationaal park Vatnajökull. Bij het meer Myvath werden ook verschillende scènes uit de serie opgenomen. Naar IJsland hoeft helemaal niet duur te zijn. In de maanden april en mei vlieg je al vanaf 69 euro naar Reykjavik met WOW Air.

Marokko
Heb je het niet zo op de kou dan kun je ook naar Marokko gaan. De stad Essaouire dient als Astapor en Aït-ben-haddou werd omgetoverd tot Junkai.

Spanje
Iets dichterbij vind je in Sevilla verschillende locaties uit de stad Dorne. Osuana, een arena voor stierengevechten, werd gebruikt voor de Meereens arena en Daenery’s eerst drakenvlucht. Daarnaast zijn er waarschijnlijk nog een heleboel locaties verspreid over Spanje gebruikt voor het nieuwe seizoen dus er valt nog genoeg te zien. Het nieuwe seizoen gaat eind april van start.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron