Zo kom je z.s.m. van je slechte adem af

Vrije tijd door Mariëlle

Je kent het wel, je deelt de ontbijttafel met een groepje, maar je krijgt geen hap door je keel omdat iemand -die je precies met de neus kunt aanwijzen- een aura van ui en knoflook met zich meedraagt en een onwijze keellucht de wereld in blaast. Het idee alleen al dat jij die luft inademt! Die vieze, vieze lucht. Het liefst wil je er iets van zeggen, maar dat is zielig. Want hij kan er niks aan doen. Is dat zo? Is het zielig als je er iets van zegt? Of is het zieliger dat diegene de stempel van stinkerd krijgt, omdat hij zo uit zijn waffeltje meurt? Precies, zeg het gewoon en gebruik dan de volgende tip, want dan kun je het slachtoffer van de knoflook pas echt helpen. Laat je helpen door de wetenschap.

Tip 1
Drink een groot glas water. Elke keer als je een droge mond hebt, worden er gassen vrijgegeven. Speeksel houdt die gassen een beetje tegen en als je een groot glas water drinkt worden die gassen ook tegengehouden.

Tip 2
Ben je op een feestje en staan er groenten met dips op tafel? Pik dan de wortels en de selderij eruit. Deze brengen de aanmaak van speeksel op gang, waardoor het speeksel de luchtjes wat filtert.

Tip 3
Tijdens een sollicitatiegesprek kun je je ineens heel ongemakkelijk voelen als je je bedenkt dat je de avond ervoor een broodje shoarma tussen je kaken hebt geschoven. En dan heb je ook nog eens geen ademverfrissers bij je. Kansloos? Nee joh, ze vragen toch wel wat je wilt drinken (en zo niet, dan moet je er misschien niet eens willen werken) en dan vraag jij om een groene of een zwarte thee. Want de wetenschap ontdekte dat het de chemische bestanddelen polyfenolen in thee de groei van bacteriën kunnen beperken, waardoor stank minder wordt.

Tip 4
Snoep gezond, zorg voor een frisse mond en eet een appel. In appels zit namelijk dit zelfde stofje polyfenolen. En met een appel 'schrob' je ook nog eens bacteriën uit je mond weg.

Tip 5
Last but not least hebben we de bekendste remedie tegen een meurende mondgeur: peterselie. Zeker tegen knoflook zou dit de boel flink neutraliseren.

Bron, bron, bron