Je hoeft maar één keer per week te douchen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Iedereen staat bijna dagelijks onder de douche, maar eigenlijk is het helemaal niet goed. Je portemonnee, het milieu en je lichaam hebben er voordeel van wanneer je maar één keer peer week onder de douche staat. Het kan al zo’n 120 euro per jaar besparen.

Tijdens een douchebeurt van tien minuten gebruik je ongeveer 65 liter water en dit kost 38 cent. Dit komt dus uit op 2,30 euro per week en zo’n 120 euro per jaar. Maar het is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Alleen al wanneer je een minuut korter per dag zou douchen bespaar je 120 kg CO2 per jaar.

Dagelijks douchen is ook slecht voor je lichaam, omdat je door overmatig gebruik van zeep de natuurlijke oliën van je lichaam wast. Zeep kan ook heel uitdrogend werken wanneer je het vaak gebruikt. Maar hoe houdt je jezelf dan wel schoon? Nou, je wast jezelf dagelijks met een washandje. Je wast dan alleen je 'stink-zones' Je voelt je dan toch lekker fris, maar het is niet zo slecht voor je portemonnee, het milieu en je lichaam. Vergeet tussendoor de kraan niet uit te zetten wanneer je jezelf aan het wassen bent.

Bron, bron, bron, bron.