Lifestyle / Reizen
Reizen

Paklijst wintersport

Op de valreep van het Skiseizoen gaat Vrouwen.nl's Mariëlle een weekendje lekker in de sneeuw spelen. Ze vliegt donderdag naar de Brixental en is zich nu keihard aan het voorbereiden (geestelijk, lichamelijk en koffertechnisch gezien). Ze heeft nog nooit in het wild op ski's gestaan, dus er gaat een wereld voor haar open. Waar moet je eigenlijk allemaal aan denken als je op wintersport gaat? Naast standaard dingen die je nodig hebt als je op gewoon vakantie gaat zoals je onderbroekje, tandenborstel en je paspoort heeft Mariëlle voor haar wintersport ook nog specifieke dingen in haar koffer gepropt die je niet mag vergeten in de kou.

- Skibroek. Mariëlle heeft een hele mooie van O'Neill te pakken.
- Ski jas. Ook Mariëlle's jas is van O'Neill. Dat combineert wel zo lekker.
- Net zoals de warme trui. Zie de hele outfit hier boven.
- Helm, heeft Mariëlle van Sinner.
- Handschoenen van Sinner.
- Skibril van Sinner.
- Bikini (je weet maar nooit of je ergens een zwambad tegenkomt).


- Retevette zonnebril van I Want That Musthave.
- Reisverzekering met wintersportdekking. Stel je voor dat je je been breekt en met de helikopter gehaald moet. Die kosten lopen behoorlijk op.
- Thermo-ondergoed (een thermo-onderbroek / -legging en een thermoshirt met lange mouwen). Hebben ze bij de Zeeman en action, zo fijn! Dit zijn van die dingen die je niet ziet dusseuh... boeie hoe het eruit ziet. Lekker cheap zijn ze wel.
- Skisokken. Die dingen zijn knetterduur, maar laat je daardoor niet afschrikken, want je hebt ze echt nodig ter voorkoming van knellingen (waarmee je echt niet wilt skiën) en zelfs blauwe plekken. Hier heeft Mariëlle dan wel weer ervaring mee door haar indoor ski-ervaring en ze is tot de conclusie gekomen dat je skisokken echt nodig hebt op wintersport.


- Winterschoenen. Die scoorde Mariëlle van Ugg op Zalando.nl. Daar hebben ze een hele ski-afdeling geïntegreerd in de website. Dat shopt een stuk makkelijker! Ze moet ze alleen nog even insprayen ter voorkoming van een natte-voeten-probleem.
- Zonnebrandcrème. Let er bij de zonnebrandcrème wel op dat het niet op waterbasis is, want dan kan het bevriezen en dat is niet relax. Daarom kun je beter kiezen voor een zonnebrandcrème die speciaal is gemaakt voor de wintersport. De zonnebrandcrème Protection 50 Sport van Dermalogica is heel geschikt en gaat met Mariëlle mee op reis. Deze is speciaal gemaakt om mee te sporten, is waterresistent, gaat vochtverlies van de huid tegen en je kunt het gebruiken voor zowel je lichaam als je gezicht. Perfect voor een actieve wintersport.
- Lipbalsem, bij voorkeur met factor. Garnier heeft een lipbalsem met factor speciaal voor wintersport.
- Extra schoenen (voor als het ene paar nat is).
- Genoeg droge sokken.
- Bandana van Sinner.
- Muts van I Want That Musthave. Een hele vette zilveren die een mooi contrast vormt met de zwarte outfit.


- Filmapparatuur. Just beceause it's awesome! In de sneeuw kun je de mooiste foto's en video's maken, dus maak daar gebruik van. Mariëlle gaat voor een Activeon CX, een action cam die ze aan zichzelf kan bevestigen terwijl ze in de sneeuw speelt. Hoe chill?! Hij is lekker klein waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt en makkelijk mee te nemen is als ze op de ski's staat.
- Een goede koffer, het liefst met vier wielen en een beetje een lekker uiterlijk. Vooral dat laatste is belangrijk, zoals je zult begrijpen. Als je op wintersport gaat heb je echt een grote maat koffer nodig om AL het bovenstaande erin te kunnen proppen. Deze witte van Delsey schittert bovenaan Mariëlle's wish list.
- Als je zelf ski's of een snowboard meeneemt, dan moet je die natuurlijk ook niet vergeten.

Bron