WTF journaal van woensdag 2 maart

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: een grote groep mensen denkt dat de wereld plat is, een man speelt heel goed cricket zonder armen en McDonald's verkoopt macarons.

Platte aarde
Volgens de organisatie ‘Flat Earth Society’ is de wereld plat. Alles wat we op school hebben geleerd is volgens de aanhangers complete onzin en we worden al jaren voor de gek gehouden. Inmiddels groeit de beweging hard, want al meer dan 3.000 mensen geloven dat de wereld zo plat als een pannenkoek is. Maar waarom vallen we dan niet massaal van het randje af? Nou… omdat er een hoge muur van ijs om de aarde heen zit. Als je over de muur klimt, val je in de ruimte, maar gelukkig zijn daar NASA bewakers die ervoor zorgen dat je in veiligheid wordt gebracht. Ohja, de zon en de maan zijn eigenlijk vet klein, want dat zie je toch met je eigen ogen? Sure!

Cricketspeler zonder armen
De 26-jarige Amir Hussain heeft geen armen meer, maar probeert toch zijn droom om cricket te spelen te verwezenlijken. In 1997 kreeg hij een ongeluk met een zaagmachine op zijn vaders werk, waarbij hij allebei zijn armen verloor. Ironisch genoeg werden er met die zaagmachine cricket bats gemaakt. Nu krijgt de jongen veel aandacht door zijn aparte manier van cricket spelen. Hij kan de ballen slaan, over de grond spelen en zelfs vangen. Dat doet-ie door de bat tussen zijn nek en schouder te houden en de ballen met zijn tenen vast te houden. Hij is nu de aanvoerder van het grootste cricketteam in de staat. In de video zie je hem in actie.


McMacaron
Het is officieel: McDonald’s verkoopt macarons (what’s in a name?). De macarons zijn helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar gaan heel hard in Zuid Korea. Lucky Koreanen, want daar hebben ze ook al een bezorgservice én churros! Ook in België, Frankrijk, Duitsland en Australië zijn al macarons verkrijgbaar. Niet tussen de frietjes en hamburgers in een gewone McDonalds, maar in een McCafé, waar je ook koffie en thee kunt krijgen. Wij zijn in ieder geval stik jaloers en hopen dat ze snel ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Bron, bron, bron, bron, bron