11 redenen waarom een directe vriendin hebben geweldig is

Vrije tijd door Annelot

Een directe vriendin hebben is soms best wel confronterend. Ze zegt precies wat ze vindt en daarmee houdt ze niet altijd even goed rekening met jouw gevoelens. Maar als je daar even doorheen kunt kijken, heb je zóveel aan haar!

1. Je hebt weinig ruzie met haar
Jouw vriendin ontploft nooit, want ze zegt het altijd meteen als ze iets niet leuk vindt en kropt nooit haar ergernissen op. En als jullie al ruziemaken, duurt het nooit lang!

2. Ze houdt je nooit voor de gek
Je weet zeker dat dingen die ze vertelt ook waar zijn. Ze maakt ze niet mooier dan ze waren en zal het ook zeggen als het een verkeerde keus was.

3. Ze is met jou bevriend om jou
En niet vanwege haar imago. Het interesseert haar totaal niet wat anderen van haar vinden, dus je weet dat ze met je bevriend is omdat ze je tof vindt en niet omdat je zo leuk staat op haar selfie voor Instagram ofzoiets.

4. Je begrijpt haar nooit verkeerd
Ze is misschien niet zo subtiel, maar ze draait nooit om de hete brei heen. Het punt dat ze wil maken mis je dus nooit!

5. Ze is geweldig voor je agenda
Met haar naast je, maak je nooit afspraken waar je eigenlijk geen zin in hebt, want zij zegt gewoon ‘nee’ zonder een excuus te hoeven verzinnen.

6. Met haar winkelen is geweldig
Soms is het misschien kwetsend als ze zegt dat een shirtje met konijnenprint écht niet meer kan, maar je hebt in ieder geval nooit een miskoop als je met haar shopt.

7. Ze is je beste spiegel
Jouw eerlijke vriendin houdt je altijd een spiegel voor. En dat doet ze niet alleen als je even niet zo lekker bezig bent, maar ook als je er even doorheen zit, weet zij precies de goede dingen te zeggen. En je weet dat ze waar zijn, alleen was je het zelf even vergeten.

8. Ze zegt nooit verschillende dingen tegen verschillende mensen
In discussies heeft ze een duidelijke mening en dat kan soms heftig zijn, maar ze blijft in ieder geval wel bij die mening en gaat niet in een volgende situatie met andere mensen meepraten.

9. Ze maakt je aan het lachen
Omdat ze zo vaak haar mond voorbij praat, zegt ze soms de meest hilarische dingen. Dat de baby van haar zus vet lelijk is bijvoorbeeld. Dat zegt ze gelukkig dan weer niet tegen haar zus zelf, want zo onbeschoft is ze nou ook weer niet.

10. Haar complimenten zijn altijd oprecht
Als ze tegen je zegt dat je er super uitziet, weet je dat het ook echt zo is.

11. Haar eigenheid is leerzaam
Ze is altijd, maar dan ook altijd zichzelf en daar kan jij nog wel eens wat van leren. Zo’n vriendin heeft iedereen nodig.

Bron, bron, bron, bron