Goede voornemens beginnen op 1 februari #4

Vrije tijd door Mariëlle

Hoe gaat het met de goede voornemens van Vrouwen.nl's redacteur Mariëlle? "Door mijn weerstand tegen goede voornemens leek het Leonie een goed idee als ik over mijn waslijst aan goede voornemens zou schrijven. Puur checken of het allemaal lukt enzo. Voor mij een stevige stok achter de deur. De aanvankelijke waslijst lees je in het eerste artikel. De eerste week van februari heb ik direct mijn alcoholvrije maand geloosd, vorige week ging het prima, het kon beter, het kon slechter, maar deze week..? Deze week was echt een ramp. Ik zeg het maar vast.

Financiële detox
Het doel was om geld te besparen. Ik merkte dat er vooral op mijn lunches nogal wat te besparen valt. Aan het einde van de maand vond ik dat er nog voldoende geld op mijn rekening stond om totaal lak te hebben aan dit goede voornemen. En nu zit ik, as we speak, lekker aan een vers soepje van de Foodhallen. En, hoe lekker de soep ook is, hij past niet helemaal in het plaatje van de Financiële detox.

Weight Watchers
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook de simpele handeling van producten in de app zetten kostte me teveel moeite. Maar toch ben ik blij dat ik Weight Watchers heb gedaan, want ik heb wel het idee dat ik me meer bewust ben van wat ik eet, en dat was het doel.

Huid detox
Ik doe mee aan de huid detox van cosmetica merk Dermalogica waarbij ik elke week een andere uitdaging krijg die mijn huid ten goede doet en ik krijg elke week een bijpassend product. De challenge duurt een maand, dus deze week was de laatste week van de challenge. Vorige week heb ik elke dag minimaal een half uur intensief gesport en gebruikte ik Daily Resurfacer. De week daarvoor was mijn huid helemaal uitgedroogd en zoals je hierboven ziet straalde mijn huid een stuk harder (of zie ik dat alleen zelf?). De uitdaging van deze week paste geheel in het straatje van mijn week: je moet elke nacht 8 uur slapen wat, op één avond na, helemaal is gelukt. En daarbij kreeg ik Overnight Repair serum dat 's nachts de vernieuwing van de huid stimuleert. Mijn huid voelt zacht aan, hoewel dat vorige week ook al zo was. Ik weet niet zo goed of ik na een week al goed kan oordelen of het serum zijn vruchten afwerpt.

Vijf dagen sporten
Ja nee echt, zoals ik al zei: het was een ramp. Zondag was de laatste dag dat ik heb gesport. Ik heb overigens wel een paar keer van station Utrecht naar huis gelopen (15 minuutjes, maar toch) en ik heb een aantal keren in de tram in Amsterdam moeten staan en dat vind ik behoorlijk vergelijkbaar met surfen. Dus.

Hardloopgroepje
Omdat ik van 10 tot en met 13 maart op skireis ga voor Vrouwen.nl (houd de site en Instagram in de gaten) én ik mijn knie heb verdraaid wil ik mijn knie genoeg rust geven. Gewoon voor de zekerheid, ook al voel ik er nu niks van. Ik wil het risico niet lopen. En dat is geen slappe smoes, want ik vind het oprecht jammer.

Blog
Jaaa, ook niks aan gedaan. Ik heb wel van alles in mijn telefoon geschreven (hele artikelen), maar de weg naar de website zelf hebben ze nog niet bereikt.

Conclusie
De enige conclusie die ik kan trekken is dat ik keihard heb gefaald.