De betekenis van i in iPhone, iMac en iPad

Vrije tijd door Mariëlle

iPad, iPhone, iMac... naast dat ze van hetzelfde merk zijn, is er nog een overeenkomst: de kleine letter i waar alle apparaten mee beginnen. Maar wat betekent die i eigenlijk?

Bij de introductie van de iMac in 1998 zou Steven Jobs hebben uitgelegd wat die i eigenlijk doet voor het woord Mac. Bij de introductie van de iMac stond de i voor internet. Maar inmiddels staat die i voor zoveel meer: individualiteit, instrueren, informeren en inspireren.

Bij de komst van de iPhone in 2007 was de belangrijkste eigenschap van dit ding (samen met muziek en telefoneren) om te kunnen communiceren via internet. Daar maakte de i met de betekenis 'internet' een comeback.

Ook de iPod moest aan de i geloven, terwijl je helemaal niet met alle iPods kan (/kon) internetten. In dat geval kwamen de andere betekenissen om de hoek kijken.

Wat opvalt is dat er voor Apple TV en Apple Watch geen i meer wordt geplaatst. Zou dat zijn omdat we inmiddels automatisch snappen dat die dingen werken aan de hand van internet? Omdat we het inmiddels zo gewend zijn?

Bron, bron, bron