Lifestyle / Eten
Eten

Wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag een avocado eet

Dat avocado’s gezond zijn, wist je waarschijnlijk al. Ze zitten namelijk vol met gezonde vetten, vitaminen, mineralen en eiwitten. Maar wist je ook dat je door avocado's minder last hebt van een middagdipje? Lang leve de avocado, want er gebeurt nog veel meer met je lichaam als je elke dag een avocado eet.

1. Je cholesterol gaat omlaag.
Een te hoog cholestrol kan leiden tot hart-en vaatziekten en dat is niet wat je wilt. Avocado's bevatten het stofje bèta-sitosterol dat ervoor zorgt dat je cholestrol niet te hoog wordt. In een onderzoek kregen mensen met een hoog cholesterol elke dag avocado te eten. Na een week was hun cholesterol met 22% afgenomen.

2. Je bent minder snel ziek.
In avocado’s zitten veel antioxidanten die de kans op ontstekingen in je lichaam verminderen. De vezels in avocado’s zorgen er ook voor dat je spijsverteringskanaal in topconditie blijft. En omdat daar virussen en bacteriën worden bestreden zal je weerstand verbeteren als je spijsvertering op rolletjes loopt.

3. Je hebt minder last van die middagdip.
Doordat er weinig suiker en veel gezonde vetten in avocao zit, helpt dit bij het op peil houden van je bloedsuikerspiegel. Als die stabiel blijft, zal je energie de hele dag op hetzelfde niveau blijven. Niet meer om 3 uur half in slaap vallen achter je bureau dus!

4. Je krijgt een mooiere huid.
Vitamine C en E in avocado’s zorgen ervoor dat je huid goed gevoed blijft waardoor je gaat stralen. Volgens de Universiteit van Maryland kan avocado in combinatie met B12-crème zelfs de huidziekte psoriasis genezen. Wow!

5. Je hebt minder honger.
Dat je hongergevoel tussen je oren zit is echt onzin, want zodra je maaginhoud leeg is, maakt je lichaam een hormoon aan die je stofwisseling tijdelijk vertraagt. De vezels en gezonde vetten in avocado’s worden heel langzaam verteerd in je maag, waardoor je minder snel dat hongerhormoon aanmaakt. Als in de ochtend een avocado eet vermindert dit de hele dag je eetlust. Doei vreetbuien!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron