Goede voornemens beginnen op 1 februari

Vrije tijd door Mariëlle

Sommigen hebben pas in februari de ballen gevonden om aan goede voornemens te beginnen. En dan kun je de lat ineens heel hoog leggen. Zo ook onze eigen redacteur Mariëlle. Als tegenstander van goede voornemens werd zij gedurende de maand januari toch geïnspireerd om zichzelf in februari aan allemaal challenges te wagen.De lijst aan goede voornemens:
"Eigenlijk begon het eerste goede voornemen in december al. Tussen Kerstmis en oud en nieuw was ik in Milaan en besefte ik ineens heel goed dat ik meer wilde weten over wijn. Dat werd mijn goede voornemen voor 2016. En als ik dan toch bezig was kon ik er net zo goed meteen een blog van maken. Elke stap die ik zet op deze weg naar wijnwijsheid wil ik vastleggen, zodat ik het altijd terug kan lezen. Dat kan het beste op een blog en dan kunnen anderen eventueel meeleren als ze dat leuk vinden. Dit waren eigenlijk twee goede voornemen in één."

"Het tweede goede voornemen was Weight Watchers wat ik met collega Vera en Sabine van Ze.nl doe. Hiermee zouden we eigenlijk in januari starten, maar dat hebben we uitgesteld tot februari. (Eigenlijk werd het startsein elke dag een dag opgeschoven, waarna we eigenlijk het weekend voor 1 februari zouden beginnen. Ja, dan konden we het net zo goed ook nog even over het weekend heen tillen en dan op 1 februari beginnen. Maar dan echt.)"

"Daar sloot het derde goede voornemen eigenlijk best goed op aan: een detox voor je huid volgens de manier van cosmeticamerk Dermalogica. Klinkt goed! Je huid kan altijd beter. En zo'n te gekke huid heb ik nou ook weer niet. Ik las de levenswijze die ik voor een maand moet aanhouden en dat lijkt me helemaal niet zo moeilijk."

"Voornemen vier: nu ik toch aan het huiddetoxen en Weight Watchen ben kan ik ook wel elke dag sporten. Dus ik pak mijn handboek van Kayla Itsines er weer bij en ga ik proberen om vijf dagen in de week te sporten."

"Oh, en had ik ook al verteld dat ik sinds november (ja dit goede voornemen begon al in november, omdat ik dus zo ontzettend tegen goede voornemens ben) een hardloopclubje heb? Hartstikke leuk: we lopen elke week hard en starten elke week bij iemand anders thuis. Na het hardlopen eten we ook bij diegene. Het eten moet gezond zijn en we mogen maximaal één fles wijn soldaat maken. Maar ja, toen werd de groep uitgebreid met één persoon (we zijn nu met 4) dus is een extra fles ook gedoogd."

"En we zijn nog niet klaar met de goede voornemens. Toen een vriendinnetje in de groepsapp gooide dat zij met nog een vriendin een alcoholvrije maand ging inlassen dacht ik: wel ja, die kan er ook nog wel bij. Als twee van mijn wijnmaatjes geen wijn meer drinken en een derde eraan twijfelt om ook een pauze in te lassen, dan kan ik toch net zo goed ook eventjes stoppen?"

Gaat het goed?
"En nu zit de eerste week er bijna op en lopen we even de feiten langs om te kijken hoe het me allemaal is vergaan.
- Mijn wijnblog? Tot nu toe weten alleen mijn ouders, broer en zusje dit, hoofdredacteur Leonie, mijn vriend en een vriendinnetje. That's it. Dus waaauw, dit is echt een primeur en super eng. Ik ga niet zeggen hoe het heet want daar is het nog te vroeg (EN TE ENG) voor, maarrr hij staat online en de eerste artikelen zijn gepubliceerd.
- Weight Watchers: ik ben nog geen dag over mijn punten heen gekomen. Maar ik moet zeggen dat ik het moeilijk vind om alle punten van de dag vol te eten. Ik begin 's ochtends met het gevoel dat ik niks mag eten en eet daardoor vooral heel veel (5 stuks?) fruit (want die kosten geen punten), waardoor ik 's avonds de helft van mijn punten nog over heb en ik dat bij lange na niet op krijg. Dus daar moet ik nog iets op vinden. Het probleem heb ik al beet, dus dat komt vast goed. En ik zat op dag 2 al VET over mijn active points (sportpunten) heen. Woew!


- Detox voor mijn huid. De laatste vrijdag van januari had ik pas toegezegd, dus maandag stonden de benodigde producten pas op kantoor (wat ik eigenlijk nog best snel vond), dus kon ik dinsdag pas officieel beginnen. Maar dat was geen ramp, want de eerste week moet ik minimaal 1,5 liter water per dag drinken en dat doe ik sowieso wel (ik heb altijd een liter fles op mijn bureau staan en vul die als ik begin met werken en halverwege de dag vul ik hem nog een keer). Daarnaast moet ik twee keer per week het Skin Hydrating Masque van Dermalogica gebruiken (zwaar leven). Hier boven zie je mijn huid (zonder foundation, zo uit m'n comfortzone!) voor de detoxmaand.
- Vijf dagen in de week sporten is me ook nog gelukt. Yeah, ik heb straks het lijf van Doutzen en dankzij die huiddetox heb ik ook nog haar gezicht! Dream on, I know, maar het motiveert hartstikke.
- Hardloopgroepje... in eerste instantie ging dit retegoed. Maar toen werd er iemand ziek, toen hadden we geen zin (veel te eerlijk) en toen werd er weer iemand ziek. Dus dat staat nu op een laag pitje. Maar deze sportloze avond heb ik dan onder één van de twee sportvrije dagen laten vallen. Dus nog steeds VET goed bezig! On donderdag heb ik trouwens nog éxtra getraind, want ik had een persevent van Estée Lauder waarbij we gingen boksen.
- En die euh alcoholvrije maand faalde op 2 februari al keihard. Hé, het moet wel leuk blijven!"

To be continued.