Dit is waarom alcohol hetzelfde is als social media

Vrije tijd door Nicole

Instagram foto hier, Facebook post daar en dan maken we het liefst ook nog de hele dag foto's en filmpjes voor op Snapchat. Social media, we doen het de hele dag en kunnen stiekem echt niet zonder. En welke verslaving hebben we nog meer? Wat staat altijd voor je klaar of je nou blij, verdrietig of gewoon in de feeststemming bent? Juist : alcohol. Believe it or not maar social media en alcohol lijken eigenlijk heel erg op elkaar, en wel om de onderstaande redenen.

Het is een makkelijke manier om contact te maken
Zowel met social media als met alcohol is het een fluitje van een cent om contact te maken. Ze breken allebei sociale barrières. Voor je het weet ben je aan de praat geraakt met één of andere leuke man, of kom je binnen de kortste keren in gesprek via Instagram, omdat je in de comments vroeg waar dat meisje die prachtige paar laarzen had gekocht.

Je bent aantrekkelijker als je het hebt
Je moet die perfecte instagramfoto’s met evenveel korreltjes zout nemen, als de hoeveelheid korreltjes zout die je bij je shot tequila neemt.

Doe het niet als je aan het rijden bent
Deze spreekt natuurlijk voor zich. Op je telefoon spelen terwijl je achter het stuur zit of rijden met de nodige gin-tonics achter je kiezen is gewoon not done.

Laat je baas niet zien dat je het doet op je werk
Tenzij je een vrijdagmiddagborrel hebt, is het beter om zowel alcohol als het gebruik van social media onder werktijd even over te slaan.


Iedereen heeft een familielid die niet weet hoe hij het moet gebruiken

Iedereen heeft wel zo’n oom die geen maat weet te houden als het gaat om alcohol. Zo’n oom die aan het begin van de avond grappig is en naarmate de avond vordert steeds irritanter wordt. En we hebben ook allemaal zo’n familielid die niets van social media snapt. De rest van je familie probeert allemaal mee te gaan met de ontwikkelingen op het gebied van internet, maar er is altijd een achterblijvertje. Niets mis mee uiteraard.

Er zijn er veel van, maar iedereen heeft een favoriet
Twitter, Instagram, Facebook, Snapchat of Vodka, rum, wijn of bier. De keuze is reuze, maar toch hebben we allemaal een favoriet.

Bron, bron, bron