Waarom alleen reizen goed voor je is

Reizen door Nicole

Reizen, het staat vast op je bucketlist van 2016. Het is een echte must tegenwoordig. Na het behalen van je middelbareschooldiploma en voor je aan kinderen wilt gaat beginnen, moet je met een backpack de wereld hebben gezien. En met wie moet je deze reis dan maken? Nou gewoon helemaal alleen. Alleen reizen schijnt namelijk heel goed voor je te zijn.

Je kunt je helemaal op jezelf focussen
Als je alleen op reis gaat dan hoef je met niemand anders rekening te houden. Denk even helemaal aan jezelf. Denk na over het leven en vooral over wat je graag wilt bereiken. Waar word jij nou gelukkig van?


Je realiseert je dat je echt niet zoveel nodig hebt

Reizen gaat niet altijd gepaard met luxe. Je komt er tijdens het reizen vaak achter dat je echt niet zoveel nodig hebt. Zelfs jij kan primitief overleven. Even heerlijk terug naar basis. Het is toch een fijn idee dat jij je helemaal alleen kan redden in de natuur zonder al die luxe apparaten, spullen en hulp van andere mensen.


Je zintuigen worden geprikkeld

Tijdens je reis zie, hoor en ruik je allemaal nieuwe dingen. Je ruikt eindelijk geen muffe kantoorlucht meer, maar vult je longen met de heerlijkste geuren van de natuur. Even heerlijk verstand op nul en voelen wat je op dat moment voelt. Reken maar dat je je als herboren voelt.


Je wordt er socialer van

Omdat je helemaal alleen bent maakt je veel sneller contact. Veel mensen gaan alleen op reis, waardoor bijna iedereen in hetzelfde schuitje zit. En was is nou gezelliger dan nieuwe mensen leren kennen?


Je wordt zelfstandiger

Er is geen betere manier om zelfstandig te worden, dan door alleen op reis te gaan. Je leert onafhankelijk keuzes te maken en je bepaalt helemaal zelf waar je heen gaat en voor hoe lang. Heerlijk!


Je leert om te onderhandelen

In het buitenland kun je vaak over prijzen onderhandelen. Bijna nergens staan de prijzen vast, dus hoe lager je de prijs kan krijgen hoe meer je zal besparen. Onderhandelen is niet makkelijk, maar je leert voor jezelf op te komen. En dit kan thuis nog wel eens van pas komen.

Genoeg redenen om dit jaar nog een mooie reis te boeken, vind je niet?

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron