Waarom we allemaal zouden moeten daten zoals het vroeger ging

Lifestyle door Vrouwen redactie

Tegenwoordig hebben we datingapps zoals Tinder en Happn om onze 'ware' te vinden. Zodra de date is bevestigd via een appje wordt het lastig. Want is jullie afspraakje wel net zo gezellig als die urenlange gesprekken via WhatsApp? Het is natuurlijk echt not done om op je telefoon te zitten tijdens het wijntje, maar hoe moet je anders je vriendinnen op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en om tips vragen? De verschillen tussen daten anno nu en vroeger zijn groot. Dit is hoe het daten vroeger ging toen er nog geen mobiele telefoons waren.

1. Iemand ontmoeten deed je gewoon op werk/ stage/ school/ kroeg/ via vrienden. Het eerste gesprek hadden jullie gewoon face-to-face. Zo leer je meteen iemands 'ware aard' kennen.

2. Facebook/ Instagram/ Twitter stalken kon niet. Dus je moest het alleen doen met de ervaringen die jijzelf had en verhalen van vrienden. Beter! Zo kon je namelijk aan hem zelf vragen of hij broers/ zussen had.

3. De eerste date regelen was super spannend. Je had je huistelefoonnummer gegeven, maar wat als je nét niet thuis was als hij belde of misschien nam wel je moeder op. Awkward!

4. En dan de date zelf. Dagenlang van te voren verschillende outfits en make-up proberen. Met de hulp van je moeder, zus en beste vriendin natuurlijk.

5. Samen in een restaurantje wijntjes drinken en dan het eten. Niks 'snel even een foto voor Instagram maken', hoe fijn is het dat je eten niet koud wordt door de social media druk? Meteen samen genieten van het voorgeschotelde eten.

6. De perfecte date van vroeger sloot hij natuurlijk af met ''we bellen snel." Mega spannend, want wanneer was dat dan precies en zou het aan de telefoon nog net zo leuk zijn als tijdens het eten?

7. Zonder social media ben je veel minder snel 'klaar' met iemand en zit er meer plezier in het hele daten op zich. Je hebt veel minder informatie over iemand en je kan jezelf niet gaan vergelijken met anderen door jaloersmakende Instagramposts of via Facebook. De rust die je had, was echt ongelofelijk.

Bron, bron, bron