Dagelijkse dingen die je hoofdpijn geven

Vrije tijd door Renée

Is er iets vervelender dan barstende hoofdpijn? Of moeten we koppijn zeggen? Er is in ieder geval één antwoord op: NEE. Tijd om iets aan die hoofdpijn te doen. Als je merkt dat je vaak hoofdpijn hebt kunnen de volgende dagelijkse dingen daar wel eens de oorzaak van zijn.


1. Koffie. Vooral als je veel koffie drinkt. Misschien voel je je na een drie, vier kopjes geweldig, maar na je high is de kans groot dat je met hoofdpijn de dag moet doorkomen.
2. Rode wijn. Ben je een liefhebber van een goed glas rode wijn? Kijk dan niet raar op als je hoofdpijn krijgt door sulfieten.


3. Bier. Alcohol in het algemeen droogt je lichaam uit en als je het dan niet hydrateert is de kans groot dat je hoofdpijn krijgt.
4. Oude kaas. Wie gek is op oude kaas moet opletten voor de hoofdpijn. Niet zo fijn.


5. Stress. Niet alleen eten of drinken wordt gelinkt aan hoofdpijn, ook dagelijkse dingen zoals stress.
6. Kauwgum. Wist je dat kauwgum niet zo onschuldig is als het lijkt? Als je veel kauwgum kauwt kunnen je kaken 'overwerkt' raken wat hoofdpijn veroorzaakt.


7. Aspartaam. Als je gek bent op light drankjes en andere dingen die aspartaam bevatten kun je beter zo snel mogelijk stoppen. Tenzij je het niet erg vindt om hoofdpijn te krijgen bijvoorbeeld.
8. Maaltijden overslaan. Je lichaam heeft gedurende dag regelmatig eten nodig, dus als jij bijvoorbeeld ineens besluit om je lunch over te slaan kun je een protest verwachten met hoofdpijn als gevolg.

Bron, bron, bron, bron, bron en bron