Is seks met je ex echt zo erg?

Intiem door Mariëlle

Heel veel mensen zeggen seks met je ex echt not done te vinden. Toch doet 44% van de mensen het. Dat blijkt tenminste uit een onderzoek dat is gehouden onder 1000 deelnemers ouder dan 18 jaar. Van die groep was 54% vrouw! De meerderheid van de mensen die seks heeft met zijn of haar ex is dus vrouw.

Expert Kat Van Kirk zegt dat het nog niet eens zo'n slecht idee is om seks met je ex te hebben. Het voelt vertrouwd en comfortabel. Zo lang je er allebei hetzelfde over denkt en de neuzen dezelfde kant op hebt staan kan het voor beide partijen voor bevrediging zorgen. Seks met je ex wordt pas een probleem wanneer één van beiden er meer achter zoekt. Exen hebben echt niet altijd dezelfde ideëen over seksen met elkaar. 14% zegt namelijk hun ex te hebben verleid om diegene weer terug te kunnen krijgen. Vijf procent heeft hun ex zelfs het bed in gelokt om wraak te nemen. 37% van de groep exseksers had gewoon zin in seks met iemand waar ze zich op hun gemak voelen.

Seks met je ex is verleidelijk, maar het risico om weer in het oude patroon te vallen bestaat. Het is dus niet erg, maar wel gevaarlijk.

Bron, bron, bron, bron