Van seks ga je niezen

Intiem door Mariëlle

Wist je dat de gemiddelde persoon 24 uur van zijn leven besteedt aan niezen? Vast niet. En niet eens al dat niezen komt door een verkoudheid. Vroeger werd gedacht dat niezen als anticonceptie zou werken als je aan het einde van een de seks zou niezen. Wat moet dat vreselijk zijn geweest, om op je hoogtepunt ineens te moeten niezen. Een extremere anticlimax krijg je niet. Helemaal als je dan ook nog zwanger wordt... en je deed nog wel zo je best!

Maar niezen kun je moeilijk opwekken. Het zijn irritante bacillen die uit je lichaam moeten en daarom ga je niezen. Daarnaast ga je niezen door de zon, door pittig eten, door het epileren van je wenkbrauwen en door seks! Ja, door seks ja! Er zijn verschillende onderzoeken losgelaten op de relatie tussen seks en niezen. Eén onderzoeker verklaart dat het komt omdat -als het goed is- je buiten adem raakt door seks. De luchtwegen worden dan droog waardoor je neus een groter risico loopt op irritaties en dus ook op niezen.

En als je dan flink op een neer bent gegaan op degene waar jij weke knieën van krijgt en je moet dan niezen, dan ziet dat er in slow motion zo uit (kijken op eigen risico, want daarna wil je nooit meer met contact met andere mensen, laat staan dat je met ze gaat seksen):

Bron, bron, bron, bron, bron