De makkelijkste manier om van piepende schoenen af te komen

Mode & trends door Renée

Als je gevoelig bent voor geluid wéét je hoe irritant het is als er iemand voorbij loopt met piepende schoenen. Maar wat nog erger is, is als jij die persoon bent. ARGH. Gelukkig is er goed nieuws voor alle overgevoelige types en iedereen die een hekel heeft aan de piepschoen. Je kunt er namelijk iets aan doen! Wat dan? Vrouwen.nl vertelt het je.

Schoenenontwerp George Esquivel heeft gesproken. Allereerst, hoe komt het dat je schoenen piepen? Volgens George komt dat door wrijving, vooral als je nieuwe leren schoenen of sneakers draagt. Herkenbaar. Vocht ontstaat wanneer je voeten langs de zool wrijven, als de binnenzool tegen de schoen wrijft of als het een combinatie van de twee is. Maar goed nieuws voor iedereen die dit super irritant vindt, want er is een quick fix waarmee je dit probleem oplost. Strooi wat talkpoeder in de schoen zodat het vocht geabsorbeerd wordt.


Piept de onderkant van de schoen? Dat kan komen als de hak loszit of de zool stuk is bijvoorbeeld. In dat geval kun je de schoenen beter voor altijd gedag zeggen of de onderkant laten repareren door de schoenmaker.

Bron en bron