Dit zijn de beste koffietentjes van de wereld

Reizen door Vrouwen redactie

Wij Nederlanders houden meer van koffie dan ooit te voren. Op elke hoek van de straat kun je wel een koffiezaak vinden. Maar waar zitten nou eigenlijk de beste van de wereld? De meiden van Wander­lust hebben de top 5 beste koffie tentjes van de wereld even op een rijtje gezet.

1. De Coffee Academics in Hong Kong
Mocht je ooit in Hong Kong komen, mis deze koffie tent dan niet! Naast de overheerlijke koffie, kun je hier ook verschillende koffie workshops volgen en lekker eten. Zie hier voor meer informatie.

2. Coffee & Coconuts, Amsterdam
Je kunt heerlijk koffie drinken in het voorheen oude bioscoop gebouw van Amsterdam. Een XL cappuccino met een verse kokosnoot erbij is een combinatie to die for. Er zijn 2 verdiepingen en je kunt er ook gezond lunchen en dineren met een relaxte vibe. Check ze maar online.

3. Cafe Central in Wenen
Dit is een van de klassiekste koffiezaken in de wereld. Sigmond Freud en Leon Trosky dronken hier vroeger koffie en thee. De binnenkant ziet eruit als een balzaal met elegante pilaren en mooie lampen. Helaas is Cafe Central zo populair geworden dat er tegenwoordig alleen maar toeristen komen.

4. The Attendant, Londen
Nog zo'n oudje maar nog steeds een begrip in Londen. The Attendant was vroeger een toilet, gebouwd in 1890 en je kunt er nu dus koffie drinken en een krantje lezen. Misschien een raar idee om koffie te drinken waar mensen vroeger hun behoefte deden, maar dat maakt dit koffie tentje ook uniek!

5. Truth Coffee, Cape Town
Er wordt vaak geschreven over deze bijzondere koffiezaak in Zuid Afrika. Waarom? Je kunt er homemade koffie drinken, koffie bestellen en leren om zelf een top barista te worden. Het interieur ziet er ook bijzonder leuk uit met ijzeren buizen en antieke apparatuur. Check ook even de creatief gevonden namen op het menu voor de gerechten en drankjes.