Dé tip om een auto miskoop te voorkomen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Geef toe: de gemiddelde vrouw weet nu eenmaal niet zoveel over auto's. Daarom moeten we altijd - maar dan ook echt altijd - hulp inschakelen van onze vriend/vader/broer/buurman of wie dan ook bij het kopen van onze (eerste) auto. Herkenbaar? Vrouwen.nl komt nu to the rescue, want met deze tip maak je nooit meer een miskoop. Drie woorden: Marktplaats Auto Assistent.

Thank God for the internet! Verschillende redactieleden zijn op zoek naar hun eerste auto, maar we hebben geen idee waar we moeten beginnen. Gelukkig nam Marktplaats contact met ons op. Hierbij een spoedcursus auto's kopen in 7 stappen (voor vrouwen ;-)).

1. Welke auto wil je en wat is je budget?
Een hatchback, sedan, station, cabrio of misschien zelfs een SUV? Het moet natuurlijk wel binnen het budget passen. Kosten waar je rekening mee moet houden zijn onder andere verzekeringen, reparaties en belastingen. Je hebt Auto Assistent natuurlijk niet nodig om te weten dat goedkoop duurkoop is, maar je kunt best een prima auto vinden voor een euro of 1500.

2. Waar ga je de auto kopen?
We zijn nogal online minded, dus wij checken uiteraard eerst het internet - a.k.a. Marktplaats - om te oriënteren wat we precies willen en om te zien hoeveel een auto tegenwoordig kost.

3. Waar moet je op letten?
Geen man in de buurt om je te helpen bij het zoeken van een auto? Dan kun je in ieder geval zelf op de volgende dingen letten: garantie, kilometerstand, verbruik en maandelijkse kosten.

4. Hoe vind je snel de juiste auto?
Een antwoord: kijk online! Bij Marktplaats Auto's krijg je zo auto's te zien die wat voor jou zijn als je de zoekfunctie goed gebruikt. Bij carrosseries vul je in wat voor auto je zoekt, bij zekerheden vul je in hoe lang de APK geldig is, et cetera. Uiteraard maakt het zoeken op merk, prijs en kilometerstand het geheel ook wat makkelijker. Zo koop je minder snel een auto die eigenlijk te oud voor je is of die je heel veel kosten gaat opleveren.


Hiermee willen wij wel een proefrit maken...

5. Maak een proefrit.
Voor alle vrouwen onder ons is het fijn dat je bij de Auto Assistentie zo een checklist kunt printen waar je op moet letten tijdens de proefrit. Wie heeft er tegenwoordig nog een man nodig?!

6. Onderhandel met de verkoper.
Kijk, je bent een echte Nederlander of je bent het niet. Maak van het onderhandelproces een sport: ga niet zo maar akkoord met de vraagprijs. Zo kun je meerdere proefritten maken in vergelijkbare auto's en daarnaast is het natuurlijk goed om te weten wat de auto écht waard is. Maar again, daar heb je de Auto Assistentie voor. Je hoeft daar alleen maar het kenteken en de kilometerstand in te voeren, dan weet je meteen hoeveel de auto maximaal waard is. Handig.

7. Wat regel je na aankoop?
Hartstikke leuk dat je uiteindelijk een auto op de oprit hebt staan, maar bij de aankoop zelf blijft het niet. Het is bijvoorbeeld verstandig om een koopovereenkomst op te stellen, verzekeringen te regelen en het kentekenbewijs op jouw naam te zetten.

Klik hier om naar de Marktplaats Auto Assistent te gaan. Alle informatie staat gewoon op één pagina. Super makkelijk!

- Dit is een advertorial -

Bron