Onderzoek toont nieuwe seksfeiten aan

Intiem door Mariëlle

Jullie seksuele relatie is zowat net zo belangrijk als jullie relatie in het geheel. De websites Relate.org.uk en Relationships-scotland.org.uk onderzochten de seksuele gezondheid van 5.000 mensen. Uit het onderzoek kwamen niet alleen maar hoopvolle resultaten.

- Eén op de vier is ontevreden over zijn of haar seksleven.
- De helft van ons heeft de laatste maand helemaal geen seks gehad. We mogen toch hopen dat de helft van ons dan een maand zonder zijn of haar partner op reis is geweest. Anders staan we er wel heel slecht voor met z’n allen.
- Bijna één op de zes mensen vindt seks redelijk of zelfs heel belangrijk in een relatie. Dit aantal valt ons nog vies tegen.
- Een derde van de mensen die een relatie hadden van minder dan twee jaar zeiden seks heel belangrijk te vinden. Zet je maar schrap, want tegen de tijd dat die relatie een duur van 10 tot 14 jaar heeft bereikt zal dat aantal tot 22% gedaald zijn.
- Het deel van de mensen dat tevreden is met hun seksleven is in verhouding ook meer tevreden met hun relatie in het algemeen.
- 26% van de mannen gaf toe wel eens ontrouw te zijn geweest tegenover 22% van de vrouwen. Alsof we nog niet wisten dat mannen vaker vreemdgaan…
- Mensen in een relatie hebben vaker een goed gevoel over zichzelf, 84% van de mensen onder de plak tegenover 69% van de singles.

Bron, bron, bron, bron