's Avonds nog op je telefoon? Word je dik van!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Dat het gebruik van telefoons en tablets tot laat in de avond niet handig is, is inmiddels wel bekend. Door het licht en de constante informatieverwerking van je brein, blijft de hersenactiviteit verhoogd en gaat het lichaam minder snel in de ‘slaapstand’. Bovendien is de slaap gedurende de hele nacht minder diep en dus van mindere kwaliteit.

Volgens een onderzoek van Universiteit Leiden kan gebruik van elektronische apparaten in bed zorgen voor overgewicht. Dit blijkt uit onderzoek waarvoor muizen gebruikt werden. De muizen waren allemaal even zwaar en kregen allemaal hetzelfde te eten. De ene groep muizen werd blootgesteld aan hetzelfde kunstmatige licht dat wij binnen krijgen van telefoons en tablets. Bizar genoeg werden de muizen die aan het licht werden blootgesteld snel een stuk dikker dan de muizen die geen kunstmatig licht kregen!

Hoe kan het dat het licht van onze telefoons ons eerder dik maakt? Doordat onze hersenen geactiveerd blijven, raakt onze biologische klok ontregeld. Slaap en een gezond dag- en nachtritme zijn heel belangrijk voor het verwerken van voedsel en de vetverbranding. Wanneer de biologische klok niet meer optimaal werkt heeft het lichaam simpelweg meer moeite om calorieën te verbranden en dus slaat het eten eerder op als vet.

Dus: weg met die telefoons na een uurtje of 10 ’s avonds! Dat voorkomt ook deze bekende smack in the face :


Bron, bron, bron, bron, bron