Mooi: transgenders in de media

Celebs door Vrouwen redactie

Onlangs werd bekend dat The White House zijn eerste (openlijk ervoor uitkomende) transgender heeft aangenomen. Hun nieuwe minister heet Raffi Freedman-Gurspan en ze is geboren als man. Ze wordt directeur welzijn en personeelswerving. Het Witte Huis zet hiermee een belangrijke stap in de richting van seksegelijkheid.

Momenteel worden transgenders sowieso steeds meer in de media getoond. Wij vinden dat een geweldige stap om de taboe omtrent transgenders te doorbreken en dus tonen we hier een ode aan bekende transgenders van de afgelopen tijd!

Dit is haar dan: de nieuwe directeur Welzijn en Personeelswerving van het Witte Huis.


De allerbekendste transgender van dit moment: Caitlyn (with a C) Jenner. Ze was natuurlijk al een beroemdheid, maar toen ze haar geslachtstransformatie officieel bekend maakte, had ze in één klap meer volgers dan Obama.


Laverne Cox ( although the cock’s no more). Deze ster uit de Netflix serie, Orange is The New Black, is ook in de serie een transgender vrouw, in een vrouwengevangenis. Het mooie aan de serie is dat ze volledig geaccepteerd wordt door de medegevangenen en dat er alleen door haters opmerkingen gemaakt worden over het feit dat ze ooit een man was. Dit gebeurt op zo'n manier dat je er niet met de haters kan sympathiseren. Zo bestrijden we taboes! Way to go, Laverne en Netflix!


Dit is onze eigen trots: Nederlands model Valentijn de Hingh. Prachtig toch?

Bron bron