Dit is de échte reden waarom mannen dikke billen aantrekkelijk vinden

Lifestyle door Vrouwen redactie

Het is bekend dat mannen van lekkere billen houden. Daarbij lijkt 'lekker' over het algemeen ‘rond en stevig’ te betekenen. Heb je ooit een man horen zeggen: "Ik hou wel van lekkere platte billen"? Nee, precies. Dikke billen zijn hot! Nu blijkt uit onderzoek dat het niet per se de bil an sich is waar mannen wild van worden. Waar dan wel van? Van de curve. De curve van de rug bepaalt hoe sexy de man de billen beoordeelt.

Onderzoekers van een Turkse Universiteit hebben 300 mannen verschillende plaatjes laten zien van vrouwen waarbij hun bilpartij in beeld was en gevraagd hoe aantrekkelijk zij hen vonden. Uiteindelijk blijkt dat niet per se de vrouwen met de dikkere of rondere billen aantrekkelijker werden gevonden maar de vrouwen met de grootste curve van de ruggengraat. Onderzoekers concluderen dat de billen weliswaar groter lijken door een grotere curve, maar dat in werkelijk de biologische en evolutionaire voordelen van die curve maken dat een vrouw aantrekkelijk wordt bevonden.

Het is namelijk zo dat een curve van 45 graden ervoor zorgt dat vrouwen tijdens een hun zwangerschap hun rug niet blesseren. Zonder deze curve is de kans op blessure van de heupen namelijk veel groter doordat de druk op de heupen dan 800% (!) groter is.

Dus dames, pak nog een extra yogalesje: duw die billetjes naar achter en omhoog! Doutzen demonstreert dat heel goed: haar billetjes zijn echt niet zo groot van formaat, maar die rug weet ze maar al te goed te krommen!


Bron, bron, bron