Hoe verschillend grote en kleine mensen concerten ervaren

Vrije tijd door Mariëlle

Hoofdredacteur Leonie en redacteur Mariëlle zijn nooit uitgesproken over hoe het leven voor kleine en grote mensen in elkaar steekt. Leonie is met haar lengte van 3 meter voor 'team lange mensen' en Mariëlle vertegenwoordigt de korte mens met haar schamele 3 mm. Nu gingen zij 4 juli allebei naar het concert van Mumford and Sons in het Goffertpark in Nijmegen en dát hebben ze allebei blijkbaar heel anders ervaren.


Chéck het lengteverschil!

Ons gesprek ging alsvolgt:
Mariëlle: "Morning Leonie! Hoe was Mumford and Sons?!"

Leonie: "Hoi Mariëlle! Ik vond het heeeel tof. Wil ze heel graag nog eens zien. Wat vond jij er van?"

Mariëlle: "Wat een band! Heerlijke muziek! Jammer dat het allemaal zo slecht te zien was. Kon ik eindelijk een kiertje Mumford and Sons zien, ging er één of andere klerenkast voor me staan. "Joehoe, ik ben er ook nog." Maar hij liet met niet voor. Moehoee."

Leonie: "Ah wat irritant! Ik (klerenkast;-)) kon het juist heel goed zien, keek met mijn 1.83 m. overal overheen. Maar ik vind het ook altijd irritant dat als er een heel klein iemand achter je staat, die dan gaat zeuren over dat je te lang bent. HALLO WAAR MOET IK DAN STAAN?"

Mariëlle: "Euh… door je knieën zakken? Het is vet zielig dat ik nooit iets kan zien! Maar één keer heb ik een optreden helemaal kunnen zien. In Bitterzoet. Toen kreeg ik namelijk een kratje van de barvrouw. Bij Mumford and Sons was er niet zo’n lieve barvrouw. Hier moest ik gewoon voordringen en mensen aan de kant beuken. Kan ook moeilijk op hakken naar een festival gaan toch?"


Leonie bij Mumford and Suns

Leonie: "Haha, ik zal het je nog beter zeggen: ik trek juist altijd hakken aan als ik naar een concert ga. Dan weet ik zéker dat ik overal bovenuit steek en zie ik het vét goed!"

Leonie: "Maar heb je echt nog maar 1 concert ooit helemaal gezien?!"

Mariëlle: "Haaaahahahaha! Nooo! Maar dan krijg je toch vet zere voeten? Ik had van m’n slippertjes al zere voeten (misschien moet ik nieuwe… is dat het…). Maar: ja. Ik heb nog maar één concert helemaal kunnen zien. Of wat zeg ik? Het begin heb ik gemist. Omdat er een reus voor me stond. En toen zag de barvrouw in dat deze onderdeurredacteur een krat nodig had."

Leonie: "Haha, dat is echt zo zielig! Ik heb trouwens hakken die gewoon echt heel lekker zitten, dus echt perfect voor concerten. Nu moet ik zeggen dat heel lang zijn ook niet alles is hoor tijdens een concert! Ik krijg continu een tikje op mijn schouder; of ik even opzij wil, of even ergens anders wil gaan staan. Eh, nee? Dan had je maar eerder moeten komen en helemaal vooraan moeten gaan staan."

"En wist je dat lange mensen sneller flauw vallen? Of nouja; sneller licht in ‘t hoofd worden? Super onhandig bij een (warm en druk) concert! Daar hoor ik jou niet over…"

Mariëlle bij Mumford and Suns

Mariëlle: "Op welke lengte is dat gebaseerd? Ik hang met m’n hoofd in dampende oksels. Word ik ook best misselijk van. En dan zie ik ook de vloer dichterbij komen."

Leonie: "Haha ik heb geen idee. Ik weet alleen dat mijn vriendinnen van 1.80+ er ook last van hebben. Stinkende oksels lijkt me trouwens ook a-relaxt, daar steek ik gelukkig bovenuit. Hoe was het met het stinkendeokselniveau bij Mumford and Sons? Hoog?"

Mariëlle: "De mensen waren echt geweldig! Ze waren mínstens net zo goed als de band. Lachen, gieren, brullen. Dansen als een malle. Maar die óksels. Deo was geen overbodige luxe hoor. Had het graag ter plaatse onder hun armen gespoten.
Maaaar. Klein zijn heeft ook voordelen hoor. Zo krijg ik liters bier over me heen. Ik hoef m’n mond maar open te trekken en ik ben al dronken. PLUS, bier is goed voor je haar! Én ik zit lekker dicht bij de grond en zie daardoor alle munten en geld liggen die anderen zijn verloren. Dus áls het er ligt, dan is alles voor Bassie!"

Leonie: "Nou, voor mij geen bierdouche; ik zie rondvliegende bekers en kartonnen dienbladen al van mijlenver door de lucht vliegen en kan altijd op tijd opzij stappen. Mits ik niet over een dwerg struikel natuurlijk.
Ik geloof dat ik trouwens toch liever lang ben hoor, bij een concert. Ik heb overzicht, zit niet in de massa gedrukt, kan áltijd mijn vrienden vinden, kan de band goed zien waar ik ook sta."

Mariëlle: "Ha-ha, grapjas! Eigenlijk ben ik wel blij met mijn lengte. Door alle gevonden munten en geld ga ik bijna gratis naar concerten (geintje natuurlijk), de bierdouches ben ik aan gewend en mocht ik écht iets visueels willen meemaken, dan is er altijd wel een héle sterke vrijwilliger te vinden die voor mij een hernia wil riskeren."


Beeld, beeld, beeld