Cameretten 2010 van start

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Alle kandidaten krijgen 20 minuten de tijd om hun cabaretprogramma te spelen. Vervolgens heeft de selectiecommissie de zware taak om de beste negen deelnemers te selecteren voor de voorrondes in het sfeervolle Oude Luxor Theater. De selectieavonden worden gepresenteerd door stand-up comedian Patrick Laureij en Art-Jan de Vries (persoonlijkheidsprijs 2008).

In deze 45e editie van Cameretten draait het voor de aanstormende cabaretiers wederom om het winnen van de prestigieuze Camerettenprijzen en de finalistentournee. Maar voor dat de publieksprijs, persoonlijkheidsprijs en 'National Academic'-juryprijs uitgereikt kan worden, hebben de kandidaten nog een lange weg te gaan. Na de selectierondes volgt het workshopweekend onder leiding van professionele regisseurs. Daarna volgen de de try-outs en de voorrondes in het Oude Luxor Theater. De jury bepaald wie door gaat naar de finale in het Nieuwe Luxor Theater. Hier wordt bekend wie er in de voetsporen zal treden van Cameretten-winnaars als Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Hans Teeuwen, Plien en Bianca, Bert Visscher, Marc-Marie Huijbregts, Jandino Asporaat en Ronald Goedemondt.

Over Cameretten
Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Sinds 1988 is Cameretten gevestigd in het Luxor Theater te Rotterdam en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke podium waar nieuw cabarettalent zich presenteert.

Kijk voor informatie over data, locaties en prijzen op www.cameretten.nl.