10 Tips om je selfie-niveau op te krikken

Wonen door Mariëlle

Ook al zijn we helemaal klaar met sefies, het blijft onze tijdlijn hardnekkig bevuilen. En erger nog: we maken ons er zelf ook schuldig aan (oef, zeiden we dat in het openbaar?!). Trek je selfies een niveautje hoger met deze 10 tips.

1. Wist je dat je meerdere foto's tegelijkertijd kunt maken wanneer je de fotoknop ingedrukt houdt? Bij iPhone kan dit vanaf update iOs 7.


2. Houd je telefoon altijd over de breedte. Dit is mooier wanneer je de foto's terugkijkt op ongeveer elk apparaat waarop je foto's terug kunt kijken. Denk laptop, tv, en zelfs je tablet houd je 9 van de 10 keer over dwars.


3. Je kunt foto's maken tijdens het filmen door tijdens het filmen op het witte knopje in het scherm te drukken.


4. Je kunt je volumeknop gebruiken om de foto te maken. Dit geldt ook voor de volumeknop in het snoer van je oordopjes. Dit is vet handig voor selfies van een afstand! Zeg maar dag tegen je selfie stick.


5. Je kunt je foto gewoon bewerken in de filmrol van je camera. Dat scheelt een hele hoop ruimte aan bewerkingsapps.


6. Je kunt je foto's ook voorzien van filters en zulks. Je hoeft hem dus niet eerst in Instagram te zetten om een vrolijk tintje over de foto te kunnen leggen.


7. Die filters helpen maar al te goed om een minder aantrekkelijke achtergrond wat minder zichtbaar te maken.


8. Focussen doe je door met je vinger op het scherm te tappen tijdens het maken van een foto. Hiermee kun je ook het licht aanpassen.


9. Er zit een timer op de camera van je telefoon. Gebruik die om samen met je vrienden een kiekje te schieten. Weer een reden om die levensgevaarlijke selfie stick achterwege te laten.


10. De meeste telefoons bezitten de functie om foto's in HDR te maken. Waarom je die kunt uitzetten als de foto's er veel mooier uitkomen? Omdat ze bakken aan geheugen opslokken.


Bron