Typ je naam in in Google Maps

Vrije tijd door Mariëlle

Om van A naar B te komen wordt hulplijn Google Maps massaal ingezet. Ook je vakantiebestemming kun je alvast even op Google Maps checken via Google Streetview. Super chill, dan kan het maar moeilijk tegenvallen. Maar: ben je ooit op het idee gekomen om je eigen naam in Google Maps op te zoeken? Alex Hern, journalist van The Guardian wel. En hij deed een bijzondere ontdekking.Alex Hern tikte zijn eigen naam in in Google Maps om te checken welke zoekresultaten daar uit zouden rollen. Dat The Guardian in beeld zou verschijnen had hij wel verwacht, maar dat het café in London Bridge als zoekresultaat zou verschijnen vond hij merkwaardig. Hij komt er wel, vaak zelfs, maar voor zover hij wist is hij hier maar één keer aan gelinkt. Ooit.

Na Alex zette meer mensen een stap op de digitale kaart van Google om hun resultaten te ontdekken. Bij Vrouwen.nl deden we daar ook aan mee en ook wij waren verbaasd.


"De Hogeschool van Amsterdam waaraan ik gelinkt wordt is helemaal niet dezelfde Hogeschool van Amsterdam als waar ik gestudeerd heb." Zei Renée verbaasd. Toeps fotografie kent ze helemaal niet en Artis is wel heeeeel lang geleden dat ze daar is geweest. Weird!


Bij Leonie klopt het bijna. Zij krijgt haar Hogeschool van Amsterdam en een bedrijf waar ze wel eens voor heeft geschreven. Maar wie die Jelmer nou is...?


Mariëlle krijgt een hele lijst! 10 stuks maar liefst. Waarvan minder dan de helft te plaatsen is. Bij EEN Media vergezeld met een foto van De Hallen gaat meteen een belletje rinkelen. Dat is het mediabureau waar Vrouwen.nl onderdeel van is. Hoog Catharijne is ook logisch, want daar zit het centraal station van Utrecht en daar komt ze elke dag. Dan is er nog iets in Nijkerk waar ze een halve eeuw geleden in de bediening heeft gewerkt in het plaatselijke zalencentrum/restaurant en wat dus helemaal niks te maken heeft met een schoonheidssalon. En de Primark in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam... sja, guilty. Daar was ze inderdaad bij de opening. Eén keer!

Ook al klopt niet alles en zijn er natuurlijk meer hondjes die Fikkie heten, wij vinden dit creapy en eigenlijk schalen we dit ook onder het kopje 'schending op onze privacy'. Om die reden hadden we ervoor kunnen kiezen om dit niet te publiceren. Maar ja, het staat toch al op het internet. Gelukkig hebben wij niet zoveel te verbergen. Maar je zult maar vreemdgaan. Dan ben je mooi een potje in de aap gelogeerd.


Bron, bron, bron