Dit is hoe je fiets niet meer gestolen wordt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Nederland is een fietsland. En fietsen worden om de haverklap gestolen. Wij hebben gelukkig de ultieme maar vooral simpele tip voor het irritante probleem. Benieuwd?

Irritaties in het verkeer door fietsers die hun hand niet uitsteken. Je haren die alle kanten opvliegen behalve de goede. Je hebt altijd wind tegen, altijd. De belachelijk hoge boetes die je krijgt als je door rood fietst of als je je verlichting niet voor elkaar hebt. Maar het meest irritante is nog het eeuwige stelen van je fabulous fiets. Vooral in Amsterdam.

Vooral als je je stalen ros netjes verzorgt en versiert met lieve bloemetjes. Altijd weer een surprise als die niet meer staat waar je hem parkeerde.

Ex-fietsendief Jonny geeft de ultieme tip om je fiets goed te beschermen tegen zijn ex-collega’s. Let even goed op hoever je je wiel doordraait voordat je je fiets wegzet.

Zet het ventiel bij het slot. Als voormalige collega’s van Jonny jouw fiets als doelwit zien, dan is de kans groot dat ze niet alleen het slot openbreken, maar ook het ventiel. En nee, dieven houden net als wij niet van een lekke band.

Bron, bron, bron, bron en bron