Telefoon hacks voor op festivals

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Aangezien het festivalseizoen weer gaat beginnen leek het ons de hoogste tijd om wat life hacks met betrekking tot je telefoon onder elkaar te zetten. Want zeg nou eerlijk, de kans dat ie leeg/kwijt/vies/… raakt is wel heel erg groot wanneer je helemaal los aan het gaan bent op de muziek van je favoriete artiesten.

1. Berg je telefoon goed op
Dit geldt natuurlijk ook voor je portemonnee en andere waardevolle spullen. Als je je telefoon goed opbergt, dus bijvoorbeeld achter een rits in plaats van in een open broekzak, is de kans kleiner dat deze gestolen wordt.

2. Houd je telefoon goed vast
Als je hem uit je zak haalt, zorg er dan voor dat je hem goed vasthoudt. Het zal je maar gebeuren dat je (wellicht een beetje dronken) op je telefoontje staat te kijken en dat 'ie dan ineens uit je handen getrokken wordt.

3. Verander je achtergrond
Het zou natuurlijk ook kunnen dat je je telefoon kwijtraakt. Verander, voordat je naar het festival gaat, je achtergrond in een plaatje met je naam en een nood telefoonnummer. Fingers crossed dat je met een eerlijke vinder te maken hebt en je hem terug krijgt!

4. Zet je mobiele data uit
Je telefoon vreet batterijen leeg, dus je moet proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen. Het uitzetten van je mobiele data zal hier al enorm bij helpen. Kun je stiekem toch niet zonder internet? Zet dan de data van bepaalde apps uit, zodat er in ieder geval niks nutteloos op de achtergrond draait.

5. Neem een horloge mee
Je mobiel gaat veel sneller leeg als je hem de hele tijd heel even aanzet om de tijd te checken. Doe daarom een gaaf horloge om en houd die telefoon lekker in je broekzak!

6. Stop je telefoon in een plastic zakje
Je kunt nog steeds het scherm gebruiken, maar je telefoon is zo wel beschermd tegen water en vuil. Zeker handig op een festival!

7. Zet je vliegtuigmodus aan
In vliegtuigmodus gaat je telefoon veeeel langer mee. Kun je dit écht niet aan? Zet hem dan in ieder geval op vliegtuigmodus als je aan het opladen bent, dat gaat dan namelijk veel sneller.

8. Neem een reserve batterij mee
Een stopcontact kan wel eens lastig te vinden zijn, dus die batterij kan je redding in nood zijn. Een draadloze oplader is ook ideaal.

Bron, bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron en bron