De reden waarom honden hun hoofd schuin houden is te schattig!

Vrije tijd door Sabine

Je komt chagrijnig thuis van een lang, lange dag op je werk. Je hond begroet je net zo enthousiast als altijd en even weet het viervoetertje een glimlach op je gezicht te toveren. Leuk beest. Toch snap je hem even niet meer wanneer hij opeens op z’n achterste ploft en je met een schuin koppie aankijkt. 
 
Als we een dier moeten noemen dat we ultiem schattig vinden, valt ongetwijfeld het woord hond vaak. Honden heb je in allerlei soorten en maten en ze hebben allemaal hun charme. Een ding hebben ze echter gemeen: ze houden allemaal regelmatig hun koppie schuin. Maar waarom ze dat doen is een mysterie. Tot nu toe dan. De reden waarom je viervoeter je schuin aankijkt is te schattig! 


Communiceren 
Een van ‘s werelds grootste teleurstellingen is wel dat onze hond niet kan praten. Maar er zijn wel degelijk manieren waarop je hond met je probeert te communiceren! Wanneer je lieve hondje zijn of haar kop schuin houdt, heeft hij of zij daar een reden voor. Dit is namelijk hun manier om ons te laten zien dat ze er voor ons zijn! Zo lief! 
 
Wanneer een hond met z’n straat zwiept, weet je dat hij blij is en wanneer hij z’n snuit tegen je aandrukt weet je dat hij graag een aai over z’n bol wil. En volgens website Mental Floss is het kantelen van het hoofdje van de hond zijn manier om empathie over te brengen. Je hond wil dus laten weten dat hij om je geeft. Honden zijn dus lang niet zo dom als soms van hen wordt gedacht. Ze weten het wanneer jij verdrietig bent en willen op deze manier hun support tonen. TE. LIEF. 

 
Vloeken als een bootwerker
De site legt ook uit waarom honden zelfs hun koppie schuinhouden wanneer er een hele reeks lelijke worden uit onze mond ontsnapt. Als je hond stiekem eten van het aanrecht pikt, worden we vaak boos op ze. Honden weten dan dat ze fout zitten. Als je vloekt, ook al heb je het helemaal niet tegen je hondje, herkennen ze dezelfde boze toon en weten ze dat je overstuur bent. Door hun kop te kantelen, laten honden je weten dat ze luisteren en je begrijpen. 
 
Oké, het klinkt allemaal heel lief. Maar heel af en toe heeft een hond ook een andere reden voor het kantelen van zijn hoofdje. En dat is wanneer hij probeert te luisteren naar een bepaalde toon. Bepaalde tonen zijn zo hoog, dat ze struggelen met het achterhalen waar het vandaan komt. Vandaar. 
 
Anyway, we gaan nú onze hond een knuffel geven. 

Wat vind jij de schattigste eigenschap van je hondje?