Bijkomen van Pasen of liever van het Penisfestival?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het penisfestival was geen lullig feestje, want het ontbrak aan niks: van penisvormige lolly’s, kaarsen en groenten tot aan een plechtige optocht met een reusachtige piemel door de straten van de stad. Het lijkt een lullig grapje, maar het gebeurde dit weekend tijdens het Japanse Kanamari Matsuri. Een jaarlijks festival gebaseerd op een legende over een gevaarlijke demon die de wacht hield in de vagina van een jonge vrouw. Wauw…

Tijdens de huwelijksnacht castreerde deze demon alle aanstaande echtgenoten met zijn scherpe tanden. De plaatselijke smid bedacht gelukkig een list. Hij ontwierp een metalen penis waarop de demon zijn scherpe tanden kapot zou bijten. Vervolgens werd deze uitvinding, de metalen penis, heilig verklaard en waren de mannen en vrouwen van hun probleem verlost.

Het voorwerp werd zó geliefd dat het zelfs in een tempel tentoongesteld werd. Prostituees geloofden vroeger dat een bezoekje aan deze kinky tempel hen zou beschermen tegen geslachtsziekten. Uit die droom zijn ze ontwaakt en tegenwoordig wordt er op het festival slechts aandacht gevraagd voor veilige seks.

En ja… Vandaag de dag viert Japan dus het Penisfestival. Het mannelijke geslachtsdeel staat centraal. Posters van penissen, kaarsen, versieringen, snoepgoed… Alles, maar dan ook echt álles heeft de vorm van piemels.


Aziatische teksten zien er meestal ingewikkeld uit, maar een aantal tekens op deze vlaggen begrijpen we wel… De tempel waar de metalen penis tentoongesteld wordt, is het centrum van de penis party. Dat is wel een cultureel bezoekje waard.

Bron, bron, bron, bron